Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Stråkenloppet ställs in på grund av pandemin. FOTO: Stråkenloppet.

Stråkenloppet ställs in på grund av pandemin. FOTO: Stråkenloppet.

Stråkenloppet 2021 ställs in

Mullsjö SOK:s traditionsrika långlopp Stråkenloppet ställs in på grund av pandemin. Loppet var planerat till 31 januari.
– Riktigt synd för i år skulle det kunnat bli ett riktigt fint lopp på Ryfors originalbana. Just nu har vi cirka 40 centimeters snödjup, säger tävlingsledaren Lars Grehn.

– Tack och lov så utnyttjar folk spåren och njuter av skidmöjligheterna som ges denna vinter. Nu ser vi fram emot att pandemin upphör och hoppas på en upplaga av Stråkenloppet 2022, fortsätter Grehn.

Stråkenloppet är ett av de mest anrika långloppen i södra Sverige. Redan på 40-talet var detta en skidtävling som lockade många till. Flera år låg loppet i träda men 2002 "återuppstod" den nya versionen av Stråkenloppet och har sedan dess, trots vädrets makter, kunnat köras nästan varje år och har blivit en av landets största tävlingar.

Läs mer om Stråkenloppet här.

Senaste nyheterna

Det kommer att bli ett sent beslut om det blir start på Vasaloppet för nionde året i rad för 2018 års vinnare Andreas Nygaard. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Andreas Nygaard osäker på start i Vasaloppet

Andreas Nygaard, Team Ragde Eiendom, har startat i Vasaloppet åtta år i rad och vann loppet 2018. Med en knapp vecka kvar till 2021 års lopp är han dock osäker på om det blir någon start för honom sö...
Frida Karlsson under måndagens uppladdning inför tisdagens 10 kilometer skejt vid VM i Oberstdorf. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Sveriges åkare till VM:s fristilslopp

På måndagseftermiddagen presenterades vilka svenska åkare som åker 10 respektive 15 kilometer fri stil vid VM i Obertstdorf. På tisdagens 10 kilometer åker: Frida Karlsson, Ebba Andersson, Charlotte K...