Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Charlotte Kalla är tillbaka i landslagsdräkten när det är dags för världscupen i finska Lahtis i helgen. FOTO: Erik Mårtensson/Bildbyrån.

Charlotte Kalla är tillbaka i landslagsdräkten när det är dags för världscupen i finska Lahtis i helgen. FOTO: Erik Mårtensson/Bildbyrån.

Kalla tillbaka i landslagsdräkten – men osäker mot VM

Charlotte Kalla har fått pröva tålamodet rejält inför den här säsongen. Nu är hon dock tillbaka i landslagsdräkten efter sin covid-infektion och en tid av anpassad träning för att komma i form.
När det gäller VM i Obersdorf som startar 24:e februari är hon dock fortfarande osäker.
– Som det är nu kan jag inte riktigt lägga en plan. Vi får helt enkelt se hur jag ligger till i februari, säger Kalla till Längd.se.

En första indikation hur Charlotte återhämtat sig och kan prestera på internationell nivå får vi i helgen när världscupen fortsätter i Lahtis Finland.

– Det känns fortfarande att jag är på väg tillbaka från covid. Jag måste vara vaksam på hur kroppen reagerar på träningen. Jag har inte haft någon lång planering i träningen men vet nu vad jag ska göra fram till tävlingarna i Lahtis, säger Kalla.

– Det har varit ett tålamodsprövande år. Jag minns när vi efter tävlingarna i Holmenkollen i våras insåg att säsongen då var över. Först tänkte man att det här går nog över snart. Vi kan nog åka SM senare i vår tänkte man då.

Tålamodet har Kalla få använda i vägen tillbaka från hennes covidinfektionen som hon fick i mitten på november.

– Eftersom vi är inne i säsong nu så kan jag inte träna på för mycket. Jag har tagit vilodagar lite oftare. Jag har också känt av belastningen från träningen på ett annat sätt än vanligt efter sjukdomen. När jag åkte träningsracen i Östersund innan jul så blev jag riktigt trött efteråt, berättar Kalla

När Charlotte var tillbaka i tävlingsspåret i Östersund vid Volkswagen cup för en dryg vecka sedan så var känslan bättre.

– Då kändes mycket bättre. På masstarten kunde jag öka på sista varvet och åka bra tekniskt utan stress, berättar hon.

Nu ser hon fram emot att vara tillbaka i världscupen, för första gången den här vintern. I Lahtis väntar skiathlon och stafett.

– Det ska bli kul och det är bra att vi får känna på de tävlingsmomenten innan VM. Det är ju inte så ofta vi åker skiathlon och stafett.

Hur tänker mot VM? Tänker du fokusera mot några av distanserna med tanke på du inte fått försäsongen på ett normalt sett?
– Som det är nu kan jag inte riktigt lägga en plan. Vi får helt enkelt se hur jag ligger till i februari. Först handlade det om att bli frisk från sjukdomen. Nu försöker jag vara här och nu och inte spekulera för mycket framåt, säger Kalla och fortsätter;

– Hade jag i början på december fått reda på att jag inte skulle få åka Tour de Ski hade det varit tufft med tanke på VM. Hade vi i april fått reda på att vi inte skulle kunna ha landslagsläger förrän i augusti och i anpassade former hade man inte mäktat med det.

 

Senaste nyheterna