Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jenny Larsson ser fram att starta den gula ledarvästen när Visma Ski Classics fortsätte med Toblach-Cortina på lördag. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Jenny Larsson ser fram att starta den gula ledarvästen när Visma Ski Classics fortsätte med Toblach-Cortina på lördag. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Jenny Larsson ser fram emot att starta med gula ledarvästen

Jenny Larsson, Team Ramudden, överraskade både sig själv och många andra med sin överlägsna soloseger på Engadin La Diagonela i lördags.
Nu ser hon fram emot att starta Toblach-Cortina på lördag med Visma Ski Classics gula ledarväst.
– Det ska bli skitcoolt, säger Jenny, som fyllde 25 år i måndags.

Jenny Larssons seger i lördags var förstås en skräll eftersom hennes bästa placering under hennes debutsäsong förra vintern var sjundeplatsen på Jizerská.

Vi tog ett snack med Jenny på onsdagen när hon hunnit smälta segern i lördags.

– Det har varit intensivt med mycket media men jag har hunnit landa i det och njuta också, berättar Jenny från Toblach i Italien.

– Vi har varit här sedan i söndags och har det oförskämt bra med sol och mycket snö.

– Jag har haft som mål att nå pallen i vinter men att jag skulle ta en soloseger i första loppet trodde jag inte.

Hur ska det bli att starta med den gula västen på lördag?
– Det ska bli skitcoolt! Jag känner inte press att jag måste behålla den, jag ska bara njuta av att ha den. Det ska bli väldigt härligt och den passar ju bra på vår gula tävlingsdräkt.

Hur gick tankarna innan loppet i lördags?
– Jag var väldigt osäker på formen. Jag har tränat i princip alla fartpass själv sedan vid åkte premiären i Bruksvallarna i november. Sedan var jag ordentligt nedtränad ett tag i december men jag har kunnat göra all träning jag planerat. Vi var också på plats på hög höjd i god tid innan loppet.

– Jag kände sedan tidigt i loppet att jag hade en riktigt bra dag. Det var så härligt att ha den känslan. Jag hade aldrig någon svacka under loppet.

Om Jenny själv var osäker på formen innan start så var inte hennes tränare, Ida Ingemarsdotter det.

– Hon hade sett mig action på en filmsnutt som Gurra (teamchefen Gustav Korsgren) tog på ett intervallpass dagarna innan loppet. Då hade hon inte tvekat om min form, berättar Jenny och fortsätter;

– Efter loppet var hon väldigt nöjd med hur jag åkte tekniskt och att jag hade tryck hela tiden. Vi hade också pratat innan loppet att jag skulle våga gå för det.

Det var ju precis vad hon gjorde och grejade sin soloseger med när fyra minuters marginal till lagkompisen Lina Korsgren och Emilie Fleten, Team Koteng, som blev tvåa och trea.

Hur hanterade du kylan under loppet?
– Vi visste ju att det skulle bli kallt och hade diskuterat mycket om klädseln innan. Det gick bra för mig men jag kände av kylan framförallt på knäna och på slutet av loppet på läpparna. Jag tycker vi tacklade kylan bra hela teamet.

Jenny njuter av fina förhållanden i Toblach. FOTO: Jenny Larssons Instagram.
Jenny njuter av fina förhållanden i Toblach. FOTO: Jenny Larssons Instagram.

 

Senaste nyheterna