Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jens Burman gjorde en stark comeback i världscupen och blev nia på lördagens skiathlon-lopp. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Jens Burman gjorde en stark comeback i världscupen och blev nia på lördagens skiathlon-lopp. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Fyra norrmän i topp – Burman nia i comebacken

Det blev stor norsk dominans på herrarnas skiathlon-lopp i Lahtis. Emil Iversen spurtade in tätt före Sjur Röthe. Pål Golberg tog tredjeplatsen före Simen Hegstad Krüger som föll strax före mål.
Jens Burman gjorde en stark insats  i sin första världscupstart den här vintern. Burman spurtade in som nia.
– Det var kul att få komma i gång och tävla igen. Jag tyckte det kändes bra, jag kunde hänga med ganska bra till en början. Sedan kändes det att det saknades lite tävlingar för att orka med de andra, sa Burman i SVT:s sändning.

Med fem kilometer kvar av loppet var tätklunga tolv åkare stor där Burman var en av åkarna. Farten skruvades upp och Burman fick släppa lite. Det blev sedan en dramatisk avslutning på loppet då Alexander Bolshunov föll och bröt en stav. Hans Christer Holund gick med i fallet och bröt båda stavarna. Duon blev sedan femma och sexa bakom tätkvartetten.

Jens Burman var pigg och offensiv i sin comeback och var länge med allra längst fram och spurtade in som nia dryga halvminuten bakom Iversen precis bakom Dario Cologna och Iivo Niskanen.

– Jag får ändå säga att det var en helt klart godkänd inledning på den här säsongen, sa Burman i intervju i SVT.

– Formen är på väg. Det är klart att det finns lite att jobba på men jag ligger bra till med tanke på de problem jag haft. Men det här ska nog bli bra. Det ska vi nog lösa, sa Burman och syftade på VM som startar i slutet på februari.

Björn Sandström var också pigg och med mycket bra glid var han länge långt fram i klungan. Till slut blev det en 23:e plats för Sandström. Fredrik Andersson blev 34:a, Jonas Eriksson 42:a och Axel Ekström 43:a. Johan Herbert öppnade offensivt i sin världscupdebut men fick till slut se sig varvad och blev 56:a.

Officielt resultat finns här.

Senaste nyheterna

Kan Ebba Andersson ta sig förbi Jessie Diggins i distanscupen när världscupen avslutas i Schweiz till helgen? FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Sveriges trupp till världscupavslutningen i Schweiz

Världscupen avslutas i Sankt Moritz/Engadin, Schweiz, kommande helg. Beslutet att åka kom efter avresa till VM så den svenska truppen kommer att bestå av de VM-uttagna aktiva som tävlat i Oberstdorf d...
pod_bild_vl21

Podcast om Vasaloppet

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så analyseras Vasaloppet av Teemu Virtanen tillsammans med gästen Oskar Svärd. Trefaldige Vasaloppsvinnaren Svärd som i år var Visma Ski ...
Sebastian föll tillbaka till tolfte plats på jaktstarten i Nove Mesto. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Samuelsson tolva efter fyra bom

Sebastian Samuelsson gick ut som tvåa på söndagens jaktstart i Nove Mesto men efter en bom i varje skjutning slutade han tolva dryga minuten efter segraren Tarjej Bö som vann åtta sekunder före broder...