Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Peppe Femling fick en mardrömsstart på stafetten i Antholz med tre straffrundor. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Peppe Femling fick en mardrömsstart på stafetten i Antholz med tre straffrundor. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Frankrike före Norge – Sverige hopplöst efter

Peppe Femling åkte första sträckan för Sverige på skidskyttestafetten i Antholz och det blev en mardrömsstart. Med tre straffrundor var dagen förstörd för det svenska laget.
– Helt bedrövligt. Formen rent fysiskt känns bra men skyttet kan jag inte förklara. Det är så jäkla dåligt, sa Femling till SVT Sport.
Frankrike vann stafetten tätt före Norge.

Peppe Femling växlade mer än tre minuter efter täten efter förstasträckan och därmed var det ett mer eller mindre hopplöst läge för trion Jesper Nelin, Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma.

Ponsiluoma förde till slut Sverige i mål på 15:e plats, fem minuter och 41 sekunder efter Frankrike.

I kampen om segern så avgjorde Emilien Jaquelin för Frankrike mot Norges Johannes Thingnes Bö när han passerade norrmannen strax innan upploppet och grejade fransk seger. Trea blev Ryssland 50 sekunder där bakom.

Officiellt resultat finns här.

Senaste nyheterna

Kan Ebba Andersson ta sig förbi Jessie Diggins i distanscupen när världscupen avslutas i Schweiz till helgen? FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Sveriges trupp till världscupavslutningen i Schweiz

Världscupen avslutas i Sankt Moritz/Engadin, Schweiz, kommande helg. Beslutet att åka kom efter avresa till VM så den svenska truppen kommer att bestå av de VM-uttagna aktiva som tävlat i Oberstdorf d...
pod_bild_vl21

Podcast om Vasaloppet

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så analyseras Vasaloppet av Teemu Virtanen tillsammans med gästen Oskar Svärd. Trefaldige Vasaloppsvinnaren Svärd som i år var Visma Ski ...
Sebastian föll tillbaka till tolfte plats på jaktstarten i Nove Mesto. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Samuelsson tolva efter fyra bom

Sebastian Samuelsson gick ut som tvåa på söndagens jaktstart i Nove Mesto men efter en bom i varje skjutning slutade han tolva dryga minuten efter segraren Tarjej Bö som vann åtta sekunder före broder...