Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Team Ramuddens Jenny Larsson och Ida Dahl är laddade för nya framgångar när Visma Ski Classics fortsätter på söndagen. FOTO: Team Ramudden Instagram.

Team Ramuddens Jenny Larsson och Ida Dahl är laddade för nya framgångar när Visma Ski Classics fortsätter på söndagen. FOTO: Team Ramudden Instagram.

Lavinrisk ändrar bana och starttider för Toblach-Cortina

Andra deltävlingen på Visma Ski Classics, Toblach-Cortina i Italien, flyttades från lördagen till i morgon söndag på grund av kraftigt snöfall i tävlingsområdet. Nu ändras också banan på grund av lavinrisk.
Hur som helst så blir det nya möjligheter till framgångar för de svenska åkarna som gjorde succé på kylslagna Engadin La Diagonela i lördags.
Du ser loppet på kanal 9 eller på Visma Ski Classics PLAY. Damerna startar 08.15 och herrarna startar 10.20.

I och med lavinrisken så ändras banan till en varvbana över två varv i Toblach och totallängden blir 38 kilometer istället för 42. Damernas och herrarnas lopp kommer genomföras separat på grund av varvbanan.

Både Jenny Larsson, Team Ramudden, och Oskar Kardin, Team Ragde Eiendom, har haft tid att smälta sina succélopp från i lördags och ladda om för Toblach-Cortina där båda åker i den gul ledarväst.

Nu väntar dock en annan typ av lopp och bana. Blir det klungspurt i både dam- och herrklassen?

Inför loppet i morgon är det många svenska åkare i topp i kampen om Visma Ski Classics olika ledarvästar. I Championtävlingen leder följaktligen Jenny Larsson och Oskar Kardin. Dessutom är Lina Korsgren och Ida Dahl, Team Ramudden, tvåa fyra. Jenny och Oskar leder förstås också Visma Alp Trophy, där de tre första loppen i touren ingår.

I ungdomstävlingen är det stor svensk dominans. Bland killarna är det fyra svenska åkare i topp: Emil Persson, Lager 157 Ski Team, leder före Johannes Eklöf, Team Ramudden, Gabriel Höjlind, Team Engcon och Max Novak, Team Ramudden. På tjejsidan är det tre svenskor i topp. Larsson och Dahl följs av Hedda Bångman, Team Nordic Athlete.

I sprinttävlingen är Emil Persson tvåa bakom Anders Aukland. På damsidan är det fem svenskor i topp: Dahl, Larsson, Korsgren följs av Linn Sömskar, Team Nordic Athlete och Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team. Linn och Britta som dock dessvärre inte blir med på de närmaste deltävlingarna efter förfrysningsskador från i lördags.

I lagtävlingen leder Team Ramudden och Lager 157 Ski Team är trea.

Ställningen i Visma Ski Classics hittar du här.

FAKTA
PLATS: Toblach, Italien
DATUM: Söndag 24 januari 2021
STARTTIDER: Damer 08:15, Herrar 10:20
DISTANS: 38 km klassisk teknik
AKTIVA ÅR: 44
DELTAGARREKORD: 2 320
VISMA SKI CLASSICS SPRINT: Nordic Arena: 9 km
VISMA SKI CLASSICS CLIMB: 18 km
WEB: dobbiacocortina.org

Startlistor, livetidtagning och GPS tracking:
Visma Ski Classics Livecenter

Senaste nyheterna