Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Elvria Öberg hade det tufft på skjutvallen under stafetten i Antholz. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Elvria Öberg hade det tufft på skjutvallen under stafetten i Antholz. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Elvira Öberg sköt bort Sverige på stafetten i Antholz

Sverige blev sjua i damstafetten i Antholz på söndagen. Chanserna till en topplacering försvann när Elvira Öberg drog på sig hela tre straffrundor på andra sträckan.
– Det är så jäkla onödigt att det ska behöva hända på en världscuptävling, sa hon till SVT Sport.

Johanna Skottheim öppnade för Sverige och växlade ut Elvira Öberg som sexa, 43,5 sekunder bakom ledande Italien.

Elvira Öberg tog över på och avancerade i fältet. Hon sköt fullt i liggande låg fyra inför stående skyttet. Då endast 16 sekunder bakom ledande Italien.

Men sex bom innebar tre straffrundor.

För SVT förklarade Elvira Öberg missarna med att hon inte hade någon känsel i händerna.

– Av någon anledning blev jag jättekall om händerna och hade ingen känsel. Jag försökte veva i gång, men fick inte till det. Det är jättetråkigt att det behövde bli så här i dag när åkningen kändes så mycket bättre, berättade hon.

– Det har hänt på träning när det varit 15 minusgrader, men aldrig så här. Det är förjävligt när man ska skjuta. Så jäkla onödigt med massa bom och straffrundor för en sådan skitsak, fortsatte Öberg.

I den andra växlingen hade Sverige tappat ner till 17:e plats och var nästan två minuter bakom Tyskland som hade gått upp som ny ledare.

Linn Persson och Hanna Öberg avslutade snyggt för Sverige och avancerade från 17:e till sjunde plats. I mål var de bara 1.08 bakom segrande Ryssland. Tyskland tog andraplatsen och Frankrike blev trea.

 

Officiellt resultat finns här.

Senaste nyheterna

Kan Ebba Andersson ta sig förbi Jessie Diggins i distanscupen när världscupen avslutas i Schweiz till helgen? FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Sveriges trupp till världscupavslutningen i Schweiz

Världscupen avslutas i Sankt Moritz/Engadin, Schweiz, kommande helg. Beslutet att åka kom efter avresa till VM så den svenska truppen kommer att bestå av de VM-uttagna aktiva som tävlat i Oberstdorf d...
pod_bild_vl21

Podcast om Vasaloppet

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så analyseras Vasaloppet av Teemu Virtanen tillsammans med gästen Oskar Svärd. Trefaldige Vasaloppsvinnaren Svärd som i år var Visma Ski ...
Sebastian föll tillbaka till tolfte plats på jaktstarten i Nove Mesto. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Samuelsson tolva efter fyra bom

Sebastian Samuelsson gick ut som tvåa på söndagens jaktstart i Nove Mesto men efter en bom i varje skjutning slutade han tolva dryga minuten efter segraren Tarjej Bö som vann åtta sekunder före broder...