Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Martin Ponsiluoma åkte in som tionde man på masstarten trots fyra bommade skott. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Martin Ponsiluoma åkte in som tionde man på masstarten trots fyra bommade skott. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

52:a segern för Thingsnes Bö – Ponsiluoma tionde

Johannes Thingnes Bö vann masstarten i Antholz halvminuten före fransmannen Fillon Maillet.
Martin Ponsiluoma sköt en bom varje gång på vallen men kunde ändå ta en tiondeplats. Sebastian Samuelsson sköt tre bommar och blev 13:e man.
– Det var ett jobbigt lopp. Jag hamnade efter i början och fick köra full gas på varje varv, sa Ponsiluoma till SVT Sport.

– Jag hann inte återhämta mig och det stående skyttet var riktigt skakigt. Det är några bom för mycket men annars är jag ganska nöjd med tiondeplatsen, fortsatte Ponsiluoma.

Ponsiluma hade åttonde åktid och Sebastian Samuelsson hade 13:e åktid

Samuelsson inledde fint med att skjuta fullt i det första skyttet. I andra skyttet bommade han dock två skott och föll tillbaka i fältet.

– Jag är ganska besviken över skyttet. Det är surt att två skott slinker ut i det sista liggande skyttet, sa Samuelsson till SVT Sport.

I det sista skyttet hade Samuelsson chansen till en riktig topplacering men då kom en bom till.

– Jag vet inte vad som händer men det är surt. Åkningen kändes däremot mycket bättre, vi hade bra skidor. Det här var ett steg framåt, menade Samuelsson och visade optimism inför VM.

– Jag är nog bäst i världen på att toppa formen så det ska jag hem och göra nu.

Officiellt resultat finns här.

Senaste nyheterna

Kan Ebba Andersson ta sig förbi Jessie Diggins i distanscupen när världscupen avslutas i Schweiz till helgen? FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Sveriges trupp till världscupavslutningen i Schweiz

Världscupen avslutas i Sankt Moritz/Engadin, Schweiz, kommande helg. Beslutet att åka kom efter avresa till VM så den svenska truppen kommer att bestå av de VM-uttagna aktiva som tävlat i Oberstdorf d...
pod_bild_vl21

Podcast om Vasaloppet

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så analyseras Vasaloppet av Teemu Virtanen tillsammans med gästen Oskar Svärd. Trefaldige Vasaloppsvinnaren Svärd som i år var Visma Ski ...
Sebastian föll tillbaka till tolfte plats på jaktstarten i Nove Mesto. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Samuelsson tolva efter fyra bom

Sebastian Samuelsson gick ut som tvåa på söndagens jaktstart i Nove Mesto men efter en bom i varje skjutning slutade han tolva dryga minuten efter segraren Tarjej Bö som vann åtta sekunder före broder...