Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
salomon_smax_eskin_bet

Salomon lanserar S/MAX eSKIN - med kärna av återvunna pet-flaskor

Under januari lanserar Salomon sin nya skida S/MAX eSKIN med Prolink Shift-in bindning.
Salomon presenterar den som en mer hållbar skida då 45 procent av kärnans vikt är tillverkad av nio återvunna pet-flaskor.

Skin-skidan och bindning kommer i ett paket för klassisk åkning och kommer att vara tillgängligt i butik under januari 2021.

S/max serien är framtagen för att passa den största konsumentgruppen av skidåkare, de tävlingsinspirerade skriver Salomon i ett pressmeddelande:

”För dem är prestanda viktigt, de vill ha en produkt som utvecklar deras skidåkning.
Enkelheten att ha en skida som är redo för spåret oavsett före, är också en viktig egenskap. De vill lägga sin tid i spåret och inte på förberedelser. Dagens konsument vill också ha en produkt som har så lite klimatpåverkan som möjligt.”

Så här förklarar Salomon vidare:
”S/MAX skidan är uppbyggd på samma sätt som S/LAB CARBON CLASSIC, skidan som våra världscupatleter åker på. Den har samma profil och sidecut för att maximera kick, glid och acceleration.
Vi fokuserar på innovativa lösningar:
Med eSKIN, behöver du inte valla för fäste. Det handlar om vallafritt grepp och bra glid.
Med den nya bindningen SHIFT-IN, kan du anpassa prestandan på dina skidor till snöförhållandena, banprofilen eller din fysiska form för dagen. Och du kan göra detta utan att kliva ur bindningen.”

Salomons nya skida S/MAX eSKIN med Prolink Shift-in bindning.Salomons nya skida S/MAX eSKIN med Prolink Shift-in bindning.

S-CORE 45
Salomon introducerar dessutom en helt ny kärna som heter S-CORE 45.
S-CORE, som står för "hållbar kärna" och "45" för den procentandel av kärnans vikt som är tillverkad av nio återvunna plastflaskor. (Procentandelen återspeglar mängden i en skida på 201 cm.)
S-Core 45 är den perfekta blandningen av lätthet tack var de återvunna PET-flaskorna och beprövad hållbarhet med Densolite.

S/MAX eSKIN-skidan och SHIFT-IN-bindningen levereras i ett paket för att visa tydliga fördelar för skidåkarna och för att förenkla köpprocessen.

Senaste nyheterna

Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...
Stina Nilsson har nu en ordinarie plats skidskyttelandslaget inför den kommande OS-säsongen. FOTO: Per Danielsson.

Stina Nilsson tar ordinarie plats i skidskyttelandslaget

Nu är skidskyttarnas landslagstrupper inför säsongen OS-säsongen klara och Stina Nilsson tar en ordinarie plats. A-truppen består av totalt elva skidskyttar. – Vi har precis lämnat en väldigt lyckad ...
Petter Myhlback tror inte testverktyget för att hitta fluor på skidorna på klart för att användas i tävlingssammanhang till OS-vintern 2022. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Myhlback tror inte på fluorförbud till OS-vintern

Om landslagsåkarna just nu har några lugnare veckor innan hårdträningen drar igång inför OS-vintern 2022 så är det tvärt om för det svenska vallateamet. – Vi är i Bruksvallarna och testar för fullt. ...