Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
salomon_smax_eskin_bet

Salomon lanserar S/MAX eSKIN - med kärna av återvunna pet-flaskor

Under januari lanserar Salomon sin nya skida S/MAX eSKIN med Prolink Shift-in bindning.
Salomon presenterar den som en mer hållbar skida då 45 procent av kärnans vikt är tillverkad av nio återvunna pet-flaskor.

Skin-skidan och bindning kommer i ett paket för klassisk åkning och kommer att vara tillgängligt i butik under januari 2021.

S/max serien är framtagen för att passa den största konsumentgruppen av skidåkare, de tävlingsinspirerade skriver Salomon i ett pressmeddelande:

”För dem är prestanda viktigt, de vill ha en produkt som utvecklar deras skidåkning.
Enkelheten att ha en skida som är redo för spåret oavsett före, är också en viktig egenskap. De vill lägga sin tid i spåret och inte på förberedelser. Dagens konsument vill också ha en produkt som har så lite klimatpåverkan som möjligt.”

Så här förklarar Salomon vidare:
”S/MAX skidan är uppbyggd på samma sätt som S/LAB CARBON CLASSIC, skidan som våra världscupatleter åker på. Den har samma profil och sidecut för att maximera kick, glid och acceleration.
Vi fokuserar på innovativa lösningar:
Med eSKIN, behöver du inte valla för fäste. Det handlar om vallafritt grepp och bra glid.
Med den nya bindningen SHIFT-IN, kan du anpassa prestandan på dina skidor till snöförhållandena, banprofilen eller din fysiska form för dagen. Och du kan göra detta utan att kliva ur bindningen.”

Salomons nya skida S/MAX eSKIN med Prolink Shift-in bindning.Salomons nya skida S/MAX eSKIN med Prolink Shift-in bindning.

S-CORE 45
Salomon introducerar dessutom en helt ny kärna som heter S-CORE 45.
S-CORE, som står för "hållbar kärna" och "45" för den procentandel av kärnans vikt som är tillverkad av nio återvunna plastflaskor. (Procentandelen återspeglar mängden i en skida på 201 cm.)
S-Core 45 är den perfekta blandningen av lätthet tack var de återvunna PET-flaskorna och beprövad hållbarhet med Densolite.

S/MAX eSKIN-skidan och SHIFT-IN-bindningen levereras i ett paket för att visa tydliga fördelar för skidåkarna och för att förenkla köpprocessen.

Senaste nyheterna