Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Lina Korsgren på väg mot soloseger i Toblach-Cortina i söndags. Kommande söndag står hon på startlinjen med Visma Ski Classics gula ledarväst när det är dags för Marcialonga. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Lina Korsgren på väg mot soloseger i Toblach-Cortina i söndags. Kommande söndag står hon på startlinjen med Visma Ski Classics gula ledarväst när det är dags för Marcialonga. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Korsgren är nervös inför Marcialonga

Lina Korsgren, Team Ramudden, har startat säsong Visma Ski Classics säsong XI med en andraplats och en seger. På söndag står hon på startlinjen för Marcialonga med den gula ledarvästen.
Det är en lite extra nervös Korsgren som ställer sig på startlinjen.
– Jag är inte nervös för att jag har den gula västen men för att Marcialonga är ett stort mål för mig i vinter, säger Korsgren till Längd.se.

Vi kollade läget med Lina nu mitt i veckan mellan hennes soloseger på Toblach-Cortina och nästa lopp, Marcialonga på söndag.

Hur har dagarna efter segern i söndags varit?
– Man är alltid trött dagarna efter ett lopp men det har känts bra. Vi hade två fina dagar i Toblach innan vi reste vidare, berättar hon.

Hur går tankarna inför Marcialonga på söndag, när du startar i den gula ledarvästen?
– Det känns lite mer nervöst än vanligt. Inte så mycket för den gula västen men för att Marcialonga är ett stort mål för mig i vinter. Jag vill verkligen ha en seger där, säger Korsgren.

De tre senaste säsongerna har Lina varit trea, tvåa och trea på Marcialonga. I fjol vann Kari Vikhagen Gjeitnes, Team Koteng, och de två åren innan vann Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team. Varken Kari eller Britta står dock på startlinjen på söndag.

– Det finns många andra starka åkare. För att vinna eller komma på pallen måste man verkligen ha dagen. Klarar jag inte att vinna så hoppas jag förstås på någon av mina teamkompisar.

Ja, det förstår man. Jenny Larsson vann Engadin La Diagnonela när Lina var tvåa och när Lina vann i söndags följdes hon av Ida Dahl på andraplatsen. Team Ramudden har verkligen fått en pangstart på säsong XI.

I Championtävlingen leder Lina med 370 poäng, Ida Dahl delar andraplatsen med Team Kotengs Emilie Fleten med 300 poäng och Jenny Larsson är fyra med 280 poäng.

Även om ett lopp är en rejäl urladdning så blir det ändå många mil på skidorna mellan tävlingarna för Lina och de andra åkarna i Team Ramudden.

Hur ser en vecka ut träningsmässigt efter ett lopp?
– Det gäller att hålla igång kroppen, det får inte bli för mycket vila. Oftast blir det ganska mycket lugn distansåkning. I går var vi ute fyra timmar på skidorna. Idag är det vila och resdag, sedan blir det någon genomkörare med intervaller och därefter förberedelser och raceprep.

Marcialonga är det första loppet i nya Grand Classics. Om en åkare lyckas vinna de fyra loppen som ingår; Marcialonga, Jizerska 50, Vasaloppet och Birkebeinerrennet, under samma säsong så tar åkaren en Grand Slam.

Hur går dina tankar kring Grand Classics och Grand Slam?
– Visst finns Grand Classics i bakhuvudet med det är inte vad jag har i fokus, det är loppet på söndag men vinner man så har man ju gett sig själv möjligheten.

Vad tycker du om konceptet med Grand Classics?
– Jag tycker det är jättekul! Det förhöjer ju intresset både för oss åkare och de som tittar på loppen. Det ger en ökad spänning om det blir åkare som han möjligheten till en Grand Slam.

Senaste nyheterna