Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Linn Svahn och Jonna Sundling på väg mot första och tredje plats i sprintfinalen i Falun. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Linn Svahn och Jonna Sundling på väg mot första och tredje plats i sprintfinalen i Falun. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Ny seger för Linn Svahn – Sundling trea

Linn Svahn vann för andra dagen i rad i Falun. I finalen hade Svahn koll från start till mål precis som i kvart och semi.
Sloveniens Anamarija Lampic blev tvåa en tå före Jonna Sundling på tredje plats. Svenskt också på tredje plats genom Johanna Hagström.
– Jag bara fokade över mållinjen och tänkte inte på var de andra var, sa Svahn till SVT efter segern.

Linn Svahn hade tredje tid i kvalet, där Johanna Hagström var snabbast, men sedan var hon först i såväl kvart, semi som final. Som vanligt så åkte Svahn med självförtroende och ackuratess.

I finalen klev hon in precis före Lampic in i hästskon och var sedan starkast över upploppet.

– Jag gillar ju klassisk sprint, så det känns bra att kunna ta ytterligare en seger där, sa Svahn till SVT.

Gårdagens lopp när hon vann 10 kilometer kände hon dock av lite grann.

– Jag har varit lite loj i starten idag, där det inte riktigt svarat. Det kan vara reaktion från gårdagen. Jag försökte bara vara med i början och bevaka och sedan vara först över hästskon, berättade Svahn.

Att det var tight bakom henne på upploppet i finalen kommenterade Linn såhär:
– Jag vet ju att det är jämnt i sprint. Idag så var bara fokade över mållinjen och tänkte inte på var de andra var. Jag försökte bara ta mig dit så fort som möjligt.

Jonna Sundling och Linn Svahn efter målgång. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.Jonna Sundling och Linn Svahn efter målgång. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Jonna Sundling kom snabbt de sista meterna och var sånär att nå Lampic.

– Jag försökte ligga långt fram, inte stressa och ta kurvorna bra. Jag vill så mycket mer men det var ett väldigt bra lopp idag. I efterhand skulle jag gjort några saker lite annorlunda men det är lätt att vara efterklok, sammanfattade Sundling finalen.

Johanna Hagström var snabbast i prologen och tog sig till finalen på tid där hon precis slog ut Anna Dyvik. I finalen var Hagström fyra och har därmed blandat sig i kampen om en plats till VM-sprinten.

Johanna Hagström på rygg efter mållinjen som glad fyra. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.Johanna Hagström på rygg efter mållinjen som glad fyra. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

För Maja Dahlqvist slutade tävlingen på hemmaplan med fall i kvalet och därmed missat avancemang.

– Man blir så jävla förbannad. Man har laddat för det här, jag ville ta min första seger i världscupen. Och då kraschar jag i prologen, det går åt helvete. Det var bara mitt fel, sa Dahlqvist till SVT.

Toalt sett en mycket stark svenskdag: Anna Dyvik sjua, Hanna Falk nia, Emma Ribom elva. Louise Lindström, som oturligt föll direkt i starten på kvarten, blev 27:a och Maria Nordström 29:a.

Officiellt resultat finns här.

Senaste nyheterna

Emma Ribom, Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Frida Karlsson på fredagens presskonferens inför tremilen i morgon. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Optimistisk svensk kvartett inför VM-tremilen

Sverige kommer till start med en stark kvartett på VM-tremilen i morgon: Frida Karlsson och Ebba Andersson som klara medaljkandidater. Charlotte Kalla och Emma Ribom är åkare för placeringar högt upp ...