Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Johan Häggström och Karl-Johan Westberg tog Sverige lag 2 till en tredjeplats på sprintstafetten i Ulricehamn. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Johan Häggström och Karl-Johan Westberg tog Sverige lag 2 till en tredjeplats på sprintstafetten i Ulricehamn. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Westberg och Häggström på pallen i Ulricehamn

Italien vann herrarnas sprintstafett i Ulricehamn före Schweiz och med Sveriges andralag med Karl-Johan Westberg och Johan Häggström som trea.
– Det var sällskapsresa hela vägen och sedan i slutet var det krig om positionerna. Då gällde det att hålla emot, sa Häggström till SVT efter att ha spurtat in som trea.

– Kalle gav mig en perfekt position att gå ut som tvåa bakom USA på sista sträckan. Det var bara att tacka och göra det bästa av situationen, sa Häggström, som också var glad att ta revansch för tjuvstarten under lördagen.

In på upploppet var det tight och Federico Pellgrino spurtade till seger före Schweiz med Roman Furger på slutsträckan. Där bakom knep Häggström tredjeplatsen efter målfoto mot Tjeckien.

– Det är alltid nervös att titta på. Johan gjorde det bra på slutet och jag tycker vi låg bra hela vägen. Skönt att det räckte hela vägen till pallen, sa Karl-Johan Westberg till SVT.

För Sveriges förstalag slutade det med en femteplats. Marcus Grate åkte starkt på näst sista varvet och förde upp laget en del efter att gårdagens vinnare Oskar Svensson legat längst bak i klungan på sitt näst sista varv.

– Jag gjorde det jag kunde och har känt mig stark. Men så klart är både jag och Oskar besvikna över att vi inte står på pallen idag. Vi ville mer än det här, sa Marcus Grate till SVT.

Officiellt resultat finns här.

Italiens Federico Pellegrino tog Italien till segern före Schweiz med Roman Furger på slutsträckan. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.Italiens Federico Pellegrino tog Italien till segern före Schweiz med Roman Furger på slutsträckan. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Senaste nyheterna

Anton Karlsson fortsätter inom Visma Ski Classics. Nu som Sports Manager i företaget Wsportsmedia, som driver Visma Ski Classics. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Anton Karlsson fortsatt en del av Visma Ski Classics

Nyligen kom beskedet att Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, avslutar sin karriär. Vasaloppstvåan försvinner dock inte från Visma Ski Classics. Karlsson blir anställd som Sports Manager av Wsportsmed...
recap_XI_cover

Podcast – Recap Visma Ski Classics säsong XI

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så sammanfattar Teemu Virtanen säsong XI tillsammans med Visma Ski Classics VD David Nilsson och Vasaloppstvåan Anton Karlsson som nylige...
Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...