Tidigare alpina fartåkaren Hans Olsson och artisten Petter Alexis Askergren åker Vasaåket 90. Duon går att följa i Vasaloppet.TV. FOTO: Vasaloppet.

Tidigare alpina fartåkaren Hans Olsson och artisten Petter Alexis Askergren åker Vasaåket 90. Duon går att följa i Vasaloppet.TV. FOTO: Vasaloppet.

Följ Hans Olsson och Petter direkt i Vasaloppet.TV

I en tid där vi umgås på en stavlängds avstånd satsar Vasaloppet i år på att sprida skidupplevelser från Vasaloppsarenan med spänning, skratt, samt en och annan insikt, med gratis tv-sändningar i den egna playtjänsten Vasaloppet.TV.
Här kan tittarna följa både elittävlingarna – Tjejvasan och Vasaloppet – och alla skidåkare som tar sig an Vasaåket 2021.

SVT direktsänder som vanligt både Tjejvasan lördag 27 februari, och Vasaloppet söndag 7 mars. Sändningar som även kan ses i Vasaloppet.TV – där med guidning av Martin Sellberg och Vasaloppscoachen Catarina Henriksson under Tjejvasan, samt Martin och trefaldige Vasaloppssegraren Daniel Tynell under Vasaloppet.

Vasaåket 10, 30, 45 och 90 km – som man kan åka när man vill under perioden 12 februari till 7 mars – har väckt stor nyfikenhet. Två av dem som ska ta sig an utmaningen är artisten Petter Alexis Askergren och tidigare alpina landslagsskidåkaren, Hans Olsson. Tillsammans ska stjärnduon skida Vasaåket 90 från Sälen till Mora söndag den 28 februari. En resa som även sänds direkt, från start till mål, i Vasaloppet.TV.

– Vi kommer skratta, kämpa, blöda och bråka. 90 km kommer ta ut sin rätt men det kommer vara kul. Taktiken är Hans i fronten, Petter nära bakom. Titta på oss och inspireras av att man kan åka långt oavsett nivå, vi är två olika personer med ett gemensamt intresse och vi kommer pusha hårt, gräva djupt och nog ha ganska intressanta diskussioner, säger Hans Olsson och Petter Alexis Askergren.

Varken Petter eller Hans är några nybörjare på längdskidor, båda har åkt Nattvasan tidigare och Hans Olsson har även kört Vasaloppet på strax över 5 timmar.

Söndag 14 februari, alla hjärtans dag, är Vasaloppsarenan redo för journalisten, poddaren och författaren Ann Söderlund som tillsammans med föreläsaren, författaren och mannen bakom Pappapodden, Manne Forssberg tar sig an Vasaåket 30.

– Det här ställer höga krav på vår relation, att vi inte kommer börja bråka eller så, men fördelen att åka med Ann är att hon är totalt orädd och oneurotisk, säger Manne Forssberg.

– Manne är ju väldigt lugn och stabil, och positiv. Vi har lite samma inställning liksom ”nu kör vi”. Titta på oss, det kommer bli kul. Vi tror att vi kommer att klara det, säger Ann Söderlund.

Duon Söderlund/Forssberg har redan hunnit presentera sina tankar inför Vasaåket 30 för tv-publiken. Se deras första skidlektion med Vasaloppscoachen Staffan Larsson:
https://vasaloppet.tv/video/9512110/vasaaket-30-uppladdning-med-ann-manne/

Lördag 20 februari laddar vi upp för komikerbröderna och YouTube-stjärnorna Daniel och Emil Norberg som ger sig ut på en svindlande färd i Vasaåket 10.

– Vi är bröderna från Uddevalla som knappt har stått på ett par skidor. En gång i fjol hände det och då var vi halvt livrädda. Men vi ska åka Vasaåket 10 den 20 februari och få en kurs innan. Titta gärna på vår livesändning och skicka gärna tips till oss under tiden hur vi ska åka. För det vi vet inte riktigt, säger Daniel och Emil Norberg.

Tittarna kan följa alla tre par i Vasaåket 2021 live på Vasaloppet.TV, stavtag för stavtag från start till mål, och samtidigt ställa frågor och ge dem extra utmaningar och uppdrag på vägen via Vasaloppets sociala kanaler.

Som traditionen bjuder arrangerar Vasaloppet även i år en högtidsfest och en invigningsceremoni. I år genomförs båda tillställningarna helt utan publik och direktsänds istället digitalt på Vasaloppet.TV: Fredag 26 februari är det dags för invigningsceremoni i Älvdalens kyrka där årets kransmas Gustaf Berglund ska krönas. Det blir också musik med Stefan Nykvist och invigningstal. Fredag 5 mars är det traditionsenlig högtidsfest i Mora kyrka med högtidstal av Stephan Wilson, kröning av årets kranskulla Emelie Brudin och musik med Gustaf Norén.

För den som har svårt att fånga alla spännande sändningar live på Vasaloppet.TV – kanske är man själv ute och åker skidor och njuter av vintern – finns alla sändningar att titta på i efterhand på Vasaloppet.TV.

SÄNDNINGSTIDER VASALOPPET.TV VASALOPPSVINTERN 2021
Samtliga tider visar direktsändningar

Söndag 14 februari
09.30 Ann Söderlund och Manne Forssberg åker Vasaåket 30

Lördag 20 februari
08.30 Daniel och Emil Norberg åker Vasaåket 10

Fredag 26 februari
18.00 Invigningsceremoni från Älvdalens kyrka

Lördag 27 februari
08.45 Tjejvasan Elit, SVT
08.45 Tjejvasan Elit med Martin Sellberg och Vasaloppscoach Catarina Håkansson

Söndag 28 februari
07.45 Petter Alexis Askergren och Hans Olsson åker Vasaåket 90

Fredag 5 mars
18.00 Högtidsfest från Mora kyrka

Söndag 7 mars
07.30 Vasaloppet Elit SVT
07.30 Visma Ski Classics Play (kan ses i hela världen)
07.30 Vasaloppet Elit med Martin Sellberg och Vasaloppsvinnaren Daniel Tynell

Senaste nyheterna

Anton Karlsson fortsätter inom Visma Ski Classics. Nu som Sports Manager i företaget Wsportsmedia, som driver Visma Ski Classics. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Anton Karlsson fortsatt en del av Visma Ski Classics

Nyligen kom beskedet att Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, avslutar sin karriär. Vasaloppstvåan försvinner dock inte från Visma Ski Classics. Karlsson blir anställd som Sports Manager av Wsportsmed...
recap_XI_cover

Podcast – Recap Visma Ski Classics säsong XI

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så sammanfattar Teemu Virtanen säsong XI tillsammans med Visma Ski Classics VD David Nilsson och Vasaloppstvåan Anton Karlsson som nylige...
Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...