Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
På söndag är det dags för Jizerska 50 i Tjeckien. Här ser vi Anders Aukland, Team Ragde Eiendom och Andreas Holmberg, Lager 157 Ski Team, under fjolårets lopp. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

På söndag är det dags för Jizerska 50 i Tjeckien. Här ser vi Anders Aukland, Team Ragde Eiendom och Andreas Holmberg, Lager 157 Ski Team, under fjolårets lopp. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Dags för Jizerska 50 på söndag

På söndag är det dags för Visma Ski Classics andra Grand Classics-lopp, Jizerska 50 i Tjeckien.
Lina Korsgren, Team Ramudden och Emil Persson, Lager 157 Ski Team, åker i de gula ledarvästarna och är också de åkare som har chansen på en Grand Slam efter deras segrar på Marcialonga.
Du ser loppet på kanal 9/Discovery+ eller på Visma Ski Classics PLAY. Damerna startar 07.50 och herrarna 08.00.

Marcialonga, Jizerska 50, Vasaloppet och Birkebeinerrennet är de fyra loppen som ingår Grand Classics. Det är en miljon kronor i prispengar till den åkare som klarar att vinna alla fyra loppen under säsongen.

Ställningen i Visma Ski Classics hittar du här.

FAKTA
PLATS: Bedřichov, Tjeckien
DATUM: Söndag 14 februari
STARTTIDER: Damer 07:50, Herrar 08:00
DISTANS: 50 km klassisk stil
AKTIVA ÅR: 54
REKORD I ANTAL DELTAGARE: 8141
VISMA SKI CLASSICS SPRINT: Jizerka: 23 km
VISMA SKI CLASSICS CLIMBS: Na Kneipě: 11 km Smutna Louka: 32 km
WEBSITE: jiz50.cz

Jizerska_Spårkarta_XI.jpgBankarta.

Jizerska_Banprofil_XI.jpgBanprofil.

Senaste nyheterna

Det kommer att bli ett sent beslut om det blir start på Vasaloppet för nionde året i rad för 2018 års vinnare Andreas Nygaard. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Andreas Nygaard osäker på start i Vasaloppet

Andreas Nygaard, Team Ragde Eiendom, har startat i Vasaloppet åtta år i rad och vann loppet 2018. Med en knapp vecka kvar till 2021 års lopp är han dock osäker på om det blir någon start för honom sö...
Frida Karlsson under måndagens uppladdning inför tisdagens 10 kilometer skejt vid VM i Oberstdorf. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Sveriges åkare till VM:s fristilslopp

På måndagseftermiddagen presenterades vilka svenska åkare som åker 10 respektive 15 kilometer fri stil vid VM i Obertstdorf. På tisdagens 10 kilometer åker: Frida Karlsson, Ebba Andersson, Charlotte K...