Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Louise Lindström tog brons på U23-VM-sprinten sedan första åkare i mål diskats. FOTO: Erik Mårtensson/Bildbyrån.

Louise Lindström tog brons på U23-VM-sprinten sedan första åkare i mål diskats. FOTO: Erik Mårtensson/Bildbyrån.

Louise Lindström trea på U23-VM-sprinten – ettan i mål diskades

Louise Lindström såg stark ut i finalen på U23-VM-sprinten i Vuokatti. Då klev tjeckiskan Tereza Beranova rakt inför Louise. Tjeckiskan föll sedan i ledning på upploppet.
Lindström åkte i mål som fyra men Ryskan Anastasija Faleeva diskades för att kört på Beranova.
– Hon förstörde hela min dag. Jag tycker det är rätt åt henne att hon trillar på upploppet, sa Lindström till SVT Sport innan hon fick reda på att det blev ett brons.

Louise Lindström såg mycket stark ut i uppförsbackarna under finalen. Helt plötsligt klev tjeckiskan Tereza Beranova rakt in på Lousie skidor och hon tappade fart och föll tillbaka något. Lindström var dock med i medaljfighten in på upploppet men hade då inte fritt spår när ryskorna framför henne bytte spår.

Längst fram låg dock Beranova, men höll föll strax före mållinjen.

Ryskan Anastasija Faleeva gick i mål som etta. Men ryskan diskades sedan för att ha kört på tjeckiskan. Därmed fick Louise Lindström brons. Lisa Lohmann, Tyskland tog guldet och Hristina Matsokina, Ryssland, silver.

– Jag är rätt besviken på det tjeckiskan gjorde i sista backen. Jag tycker hon kliver rakt in framför mig. Jag märker att hon ligger till höger om mig, att hon kommer få problem. Jag hinner inte tänka så mycket där och då – hon förstör och sabbar för mig. Men man vill ju inte ge upp men hon förstörde hela min dag, berättade Lindström för SVT innan hon fick reda på att det trots allt blev ett brons.

På herrsidan lyckades ingen svensk åkare ta sig vidare från prologen. Finalen vann ryske Alexander Terentev överlägset.

Liverresultat damer

Liveresultat herrar

Senaste nyheterna

Erik Blomgren spurtar mot silver för Sverige på sprintstafetten vid VM i skidorientering i Estland. Guldet gick till det ryska laget där IFK Moras Andrey Lamov avslutade.  FOTO: Donatas Lazauskas.

VM-silver till Larsen och Blomgren

Sverige avslutar skidorienterings-VM i Estland med flaggan i topp. Lisa Larsen och Erik Blomgren åkte hem silvret i söndagens sprintstafett efter en rafflande avslutning, bara en sekund från guldet. ...
Johannes Hösflot Kläbo var omutlig på sista sträckan vid sprintstafetten och förde Norge till guld Här möts han av lagkompisen Erik Valnes. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Resultat VM sprintstafett herrar Oberstdorf

Norge vann herrarnas sprintstafett vid VM i Oberstdorf. Silver till Finland före det ryska laget som tappade från första till tredje plats på sista varvet. Sverige slutade sexa.