Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Det blir ingen världscupavslutning för längdåkarna i Holmenkollen i slutet av mars. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Det blir ingen världscupavslutning för längdåkarna i Holmenkollen i slutet av mars. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Alla norska världscuptävlingar ställs in

26 världscuptävlingar som var planerade att hållas i Norge under mars månad ställs in. Detta efter ett beslut från norska regeringen för att minska spridningen av covid-19.
– Konsekvensen av dagens regeringsbeslut är att det inte blir några världscuptävlingar i Norge i mars. Vi har en deadline för FIS på 30 dagar, och vi har redan överskridit den, säger Erik Röste till NRK.

Norges regering har presenterat nya åtgärder för att minska spridningen av covid-19 som innebär att det inte är möjligt att genomföra några internationella idrottstävlingar i landet. Hela 26 tävlingstillfällen var planerade i Norge i mars. Däribland världscuptävlingarna i längdåkning 12-14 och 19-21 mars.

Internationella skidförbundet, FIS, meddelar att de nu undersöker möjligheterna att flytta tävlingarna.

Senaste nyheterna

I dag är det sjunde dagen på Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko – Utsjoki och etappmålet är Rovaniemi. FOTO: Petri Ikävalko/Kestavyysurheilu.fi.

Virtanen på väg mot Rovaniemi

Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko - Utsjoki, från södra till norra Finland fortskrider. I går fick han dela upp etappen mellan Uleåborg och Kemi i två omgångar på grund av kraftig nederbörd. Idag...
Emma Ribom i samband med vårens SM i Kalix, på hennes gamla hemmabana. FOTO: Hans Olsson.

Ribom: ”Säsongen var som en berg- och dalbana”

Den senaste säsongen upplevde Emma Ribom, 23, som en berg och dalbana. Höjdpunkten var tredjeplatsen på sprinten i Val di Fiemme under Tour de Ski. Hennes första pallplats i världscupen. I många lopp...
Emma Dahlgren har fått rollen som tränare och coach hos hårdsatsande långloppslaget Team Curira. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Dahlgren gläds över tränaruppdraget i Team Curira

28-åriga Emma Dahlgren från Värmland är en del i långloppslaget Team Curiras satsning mot Visma Ski Classics säsong XII. Direkt efter tre års utbildning vid tränarprogrammet i Örebro fick hon möjligh...