ssf_svspel

Svenska Spel ny huvudsponsor till Svenska Skidförbundet

Svenska Spel och Svenska Skidförbundet tecknar nytt avtal. Från och med den 1 juli 2021 är Svenska Spel ny huvudsponsor till Svenska Skidförbundet. Det femåriga avtalet omfattar bland annat en fortsatt satsning på unga talanger och är värt drygt 125 miljoner kronor.

– Svenska Spel har ett långvarigt och stort engagemang i svensk idrott. Därför känns det väldigt bra att fortsätta samarbetet som gör det möjligt att stärka Svenska Skidförbundets samtliga tio grenar. I Svenska Spel har vi en partner som kommer göra allt för att skapa rätt förutsättningar för våra aktiva, säger Ola Strömberg, förbundsdirektör Svenska Skidförbundet. 

Det nya avtalet möjliggör en fortsatt satsning på unga talanger. Planen är att skapa utvecklingslandslag, så kallade Team Svenska Spel, dit pengar öronmärks för att skapa bästa tänkbara möjligheter till träning och utveckling. Utöver det är både Svenska Spel och Svenska Skidförbundet överens om att fortsätta jobba för en jämlik idrott och att få fler i rörelse.  

– Vi är glada och stolta att få samarbeta med Svenska Skidförbundet. Skid- och snowboardidrotten är folklig och står för många positiva värden. Här hittar vi många av våra mest älskade landslag och atleter. Som landets största idrottssponsor från gräsrot till elit vill vi vara med och bidra till att våra landslagsåkare fortsätter vara framgångsrika och möjliggöra för unga talanger att utvecklas, säger Patrik Hofbauer, vd och koncernchef Svenska Spel. 

– Det är glädjande att få utöka samarbetet med Svenska Spel, efter att ha lärt känna varandra i två år. Vi vet att Svenska Spel jobbar hårt för att få fler barn och ungdomar i rörelse och på snö, och det är precis vad vi och våra aktiva också brinner för. Med en stark partner får vi ännu bättre möjlighet att nå ut och inspirera fler att få uppleva äkta snöglädje, säger Karin Mattsson, förbundsordförande Svenska Skidförbundet. 

Den 1 juli 2019 gick Svenska Spel in som presenting partner för svenska längdlandslaget. Det avtalet upphör nu och ersätts av ett nytt huvudsponsoravtal som gäller från och med den 1 juli i år till den 30 juni 2026. I Svenska Skidförbundet ingår grenarna alpint, backhoppning, längdåkning, freeski, puckel, rullskidor, skicross, snowboard, speedski och telemark.

– Alla former av skidåkning är uppskattade idrotter i Sverige och därför är vi extra glada över detta samarbete. Genom avtalet kan vi vara med och bidra till att alla grenar inom svensk skid- och snowboardidrott fortsätter att utvecklas, säger Erik Strand, styrelseordförande Svenska Spel.

Senaste nyheterna

I dag är det sjunde dagen på Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko – Utsjoki och etappmålet är Rovaniemi. FOTO: Petri Ikävalko/Kestavyysurheilu.fi.

Virtanen på väg mot Rovaniemi

Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko - Utsjoki, från södra till norra Finland fortskrider. I går fick han dela upp etappen mellan Uleåborg och Kemi i två omgångar på grund av kraftig nederbörd. Idag...
Emma Ribom i samband med vårens SM i Kalix, på hennes gamla hemmabana. FOTO: Hans Olsson.

Ribom: ”Säsongen var som en berg- och dalbana”

Den senaste säsongen upplevde Emma Ribom, 23, som en berg och dalbana. Höjdpunkten var tredjeplatsen på sprinten i Val di Fiemme under Tour de Ski. Hennes första pallplats i världscupen. I många lopp...
Emma Dahlgren har fått rollen som tränare och coach hos hårdsatsande långloppslaget Team Curira. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Dahlgren gläds över tränaruppdraget i Team Curira

28-åriga Emma Dahlgren från Värmland är en del i långloppslaget Team Curiras satsning mot Visma Ski Classics säsong XII. Direkt efter tre års utbildning vid tränarprogrammet i Örebro fick hon möjligh...