Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Hanna Öberg hittade tillbaka till formen och åkte hem ett VM-silver på tisdagens distanslopp i Pokljuka. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Hanna Öberg hittade tillbaka till formen och åkte hem ett VM-silver på tisdagens distanslopp i Pokljuka. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

VM-silver till Hanna Öberg

Efter några tyngre dagar för Hanna Öberg på VM i Pokljuka var hon idag tillbaka med eftertryck. Efter tredje snabbaste skjuttid och tredje åktid och totalt en bom på distansloppet så slutade det med silver för Hanna bakom tjeckiskan Marketa Davidova, som överraskade med att vinna.
– Man får inte ge upp så himla lätt utan att fortsätta tro på det. Så skönt att vara tillbaka, sa Öberg till SVT Sport efter silverloppet.

– Jag varit besviken efter sprinten och jaktstarten men har lagt det bakom mig. I dag kände jag igen min kropp, fortsatte Öberg.

Hanna Öberg sa efter söndagens lopp att hon inte kände igen kroppen. Bara två dagar senare åkte hon fort i spåret igen och grejade en silvermedalj.

Öberg öppnade något avvaktande på första varvet men sköt fullt i första liggande.

– Jag åkte i rygg på Chevalier. Jag tänkte att det var en bra rygg eftersom åkt så bra på loppen innan. Hon var på sitt andra varv när jag var på mitt första. Jag var ju lite osäker på hur kroppen skulle funka. Sedan kände jag att jag kunde trycka mer än så och jag fick bra grupper att åka med, berättade Öberg för SVT.

Hon sköt sedan snabbt och fullt i första stående. Tredje gången på vallen, i andra liggande inledde Hanna med en bom. I sista stående sköt och både snabbt och fullt.

– Det är klart att jag grämer mig över bommen i andra liggande. Det var ett jättedåligt skott, det släpper jag iväg. I övriga hade jag 19 jättebra skott och jag känner mig lugn och trygg, berättade Öberg och fortsatte;

– Inför den här tävlingen har jag ändå kunnat luta mig tillbaka och eftersom jag vet att skyttet sitter där. Jag har inte haft några problem där. Det är skönt att känna så inför en distanstävling även om formen fysiskt är lite osäker. Jag har kvar den här tryggheten fast jag får motgångar. Jag gräver inte ner mig så djupt, många verkar tro att jag varit så deppig efter de här dagarna. Jag har varit besviken men jag har kunnat släppa det fort. Man behöver inte vara så orolig för mig.

Övriga svenskor placerade sig enligt följande: Linn Persson 21 (2 bom), Elvira Öberg 35:a (4 bom) och Johanna Skottheim 49:a (2 bom).

Liveresultat finns här.

Senaste nyheterna

Kan Ebba Andersson ta sig förbi Jessie Diggins i distanscupen när världscupen avslutas i Schweiz till helgen? FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Sveriges trupp till världscupavslutningen i Schweiz

Världscupen avslutas i Sankt Moritz/Engadin, Schweiz, kommande helg. Beslutet att åka kom efter avresa till VM så den svenska truppen kommer att bestå av de VM-uttagna aktiva som tävlat i Oberstdorf d...
pod_bild_vl21

Podcast om Vasaloppet

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så analyseras Vasaloppet av Teemu Virtanen tillsammans med gästen Oskar Svärd. Trefaldige Vasaloppsvinnaren Svärd som i år var Visma Ski ...
Sebastian föll tillbaka till tolfte plats på jaktstarten i Nove Mesto. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Samuelsson tolva efter fyra bom

Sebastian Samuelsson gick ut som tvåa på söndagens jaktstart i Nove Mesto men efter en bom i varje skjutning slutade han tolva dryga minuten efter segraren Tarjej Bö som vann åtta sekunder före broder...