Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Peppe Femling sköt full på distansloppet vid VM i Pokljuka och det räckte till en 15:e plats. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Peppe Femling sköt full på distansloppet vid VM i Pokljuka och det räckte till en 15:e plats. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Femling 15:e – övriga svenskar sköt bort sig

När de stora svenska medaljhoppen Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma sköt bort sig så klev Peppe Femling fram och sköt fullt. Det räckte till 15:e plats på distansloppet vid VM i Pokljuka.
Världsmästare blev Sturla Holm Lägreid 16,9 sekunder före tyske Arnd Peiffer. Båda med fullt skytte.

15:e-platsen för Peppe Femling är hans bästa VM-placering någonsin. Tidigare har han varit som bäst 16:e. I mål var Femling 3.17 efter guldmedaljören Lägreid så farten räckte inte riktigt för honom.

– Man vill ju vara skitnöjd när man skjuter fyra nollor på VM, men det var så galet tungt i spåret. Men jag gjorde väl det bästa av situationen, tror jag, kommenterade Femling för SVT Sport.

– Man vill ju kunna hoppskejta och att det ska spruta diafragma på sista varvet. Men jag är inte där nu. Det är lite tråkigt men samtidigt så gjorde jag det bästa av situationen, fortsatte Femling.

För övriga svenska åkare blev det för många bommar för att kunna blanda sig i toppstriden. Sebastian Samuelsson sköt tre bom och blev 25:a, Martin Ponsiluoma hade fyra bom och blev 35:a.Jesper Nelin hade hela sju missade skott och åkte i mål på 83:e plats.

– Kändes tungt att börja med två bom i liggande. Har ju inte missat ett skott i liggande på VM tidigare, sa Sebastian Samulesson till SVT.

Liveresultat finns här.

Senaste nyheterna

Kan Ebba Andersson ta sig förbi Jessie Diggins i distanscupen när världscupen avslutas i Schweiz till helgen? FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Sveriges trupp till världscupavslutningen i Schweiz

Världscupen avslutas i Sankt Moritz/Engadin, Schweiz, kommande helg. Beslutet att åka kom efter avresa till VM så den svenska truppen kommer att bestå av de VM-uttagna aktiva som tävlat i Oberstdorf d...
pod_bild_vl21

Podcast om Vasaloppet

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så analyseras Vasaloppet av Teemu Virtanen tillsammans med gästen Oskar Svärd. Trefaldige Vasaloppsvinnaren Svärd som i år var Visma Ski ...
Sebastian föll tillbaka till tolfte plats på jaktstarten i Nove Mesto. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Samuelsson tolva efter fyra bom

Sebastian Samuelsson gick ut som tvåa på söndagens jaktstart i Nove Mesto men efter en bom i varje skjutning slutade han tolva dryga minuten efter segraren Tarjej Bö som vann åtta sekunder före broder...