Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
På söndag avgörs 52 kilometer långa Bessemerloppet i terrängen vid Högbo Bruk. FOTO: Bessemerloppet.

På söndag avgörs 52 kilometer långa Bessemerloppet i terrängen vid Högbo Bruk. FOTO: Bessemerloppet.

Dags för Bessemerloppet på söndag

På söndag 21 februari är det dags för Bessemerloppet, som vanligt går loppet två veckor före Vasaloppet. Annars är det förstås inte som vanligt men 150 åkare har möjlighet att starta om de uppfyller Svenska skidförbundets definition på yrkesmässiga idrottare.
Loppet är en Visma Ski Classics Challenger event och till start kommer också några av de allra bästa åkarna i Visma Ski Classics Pro tour som Team Ramuddens Ida Dahl, Max Novak och Johannes Eklöf.

Det är fina förhållanden inför loppet som är 52 kilometer där bansträckningen är tre varv på en 17,3 kilometers slinga i terrängen vid Högbo Bruk.

– Vi är glada att kunna genomföra arrangemanget och har bara några få platser kvar i startfältet, säger tävlingsledaren Jan Andersson.

Förutom de tre Team Ramudden-åkarna är ytterligare tre åkare som åker Visma Ski Classis Pro tour anmälda. Det är IFK Mora-åkaren Gabriel Höjlind från Team Engcon som gjort en starka debutsäsong i Ski Classics med 13:e plats på La Diagonela och 1n 18:e på Marcialonga.  Team Synnfjells Jonathan Hedbys (Storvreta IK) och Konrad Mattsson Myhr (Åsarna IK) är också anmälda.

Andra starka åkare till start är till exempel: Pontus Nordström, Östervåla IF, Fredrik Ousbäck och Axel Bergsten, IFK Skövde, Elias Andersson och Tom Fahlén, Landsbro IF samt junioren Måns Skoglund, Täby IS.

Damernas start på söndag går 08.45 och herrarna startar 09.00.

Läs mer om Bessemerloppet här.

Senaste nyheterna

Kan Ebba Andersson ta sig förbi Jessie Diggins i distanscupen när världscupen avslutas i Schweiz till helgen? FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Sveriges trupp till världscupavslutningen i Schweiz

Världscupen avslutas i Sankt Moritz/Engadin, Schweiz, kommande helg. Beslutet att åka kom efter avresa till VM så den svenska truppen kommer att bestå av de VM-uttagna aktiva som tävlat i Oberstdorf d...
pod_bild_vl21

Podcast om Vasaloppet

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så analyseras Vasaloppet av Teemu Virtanen tillsammans med gästen Oskar Svärd. Trefaldige Vasaloppsvinnaren Svärd som i år var Visma Ski ...
Sebastian föll tillbaka till tolfte plats på jaktstarten i Nove Mesto. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Samuelsson tolva efter fyra bom

Sebastian Samuelsson gick ut som tvåa på söndagens jaktstart i Nove Mesto men efter en bom i varje skjutning slutade han tolva dryga minuten efter segraren Tarjej Bö som vann åtta sekunder före broder...