Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg tog brons för Sverige på singelmixedstafetten vid VM i Pokljuka på torsdagen. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg tog brons för Sverige på singelmixedstafetten vid VM i Pokljuka på torsdagen. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

VM-brons till Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg

Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg åkte hem ett brons på singelmixedstafetten vid VM i Pokljuka. Frankrike vann stafetten 2,8 sekunder före Norge sedan Julia Simon knäckte Tiril Eckhoff på spurtvarvet.

Det var en spännande och intressant stafett där Sverige hela tiden var med i medaljstriden.

När Sebastian Samuelsson skickade ut Hanna Öberg på sista sträckan så var Sverige på tredje plats med elva sekunder upp till ledande Frankrike. Italien var tvåa fem sekunder efter Frankrike. Norge var femma, fem sekunder efter Sverige.

På slutsträckan fick Öberg använda två extraskott på liggande skyttet och föll ner till femte plats med 18 sekunder upp till Italien. På stående fick hon använda ett extraskott och avancerade till tredje strax före Ukraina. Både Italiens Wierer och Österrikes Hauser sköt bort sig och fick åka straffrunda.

På spurtvarvet höll Hanna Öberg undan för Ukraina och säkrade bronset med en marginal på 13 sekunder.

– Jag gick hårt ut från stadion för att bli av med ukrainskan direkt. Det var väldigt kul och jag är verkligen jätteglad att vi tar en medalj, sa Hanna Öberg till SVT.

Totalt använde Sverige åtta extraskott, segrande Frankrike använde fem och tvåan Norge nio.

Dagens brons var tredje medaljen i mästerskapet för både Hanna och Sebastian i mästerskapet.

– Att vinna en medalj är svårt. Att vinna tre ska nästan vara omöjligt ändå gör vi det. Vi får vara väldigt nöjda, säger Sebastian Samuelsson

Liveresultat finns här.

Senaste nyheterna

Kan Ebba Andersson ta sig förbi Jessie Diggins i distanscupen när världscupen avslutas i Schweiz till helgen? FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Sveriges trupp till världscupavslutningen i Schweiz

Världscupen avslutas i Sankt Moritz/Engadin, Schweiz, kommande helg. Beslutet att åka kom efter avresa till VM så den svenska truppen kommer att bestå av de VM-uttagna aktiva som tävlat i Oberstdorf d...
pod_bild_vl21

Podcast om Vasaloppet

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så analyseras Vasaloppet av Teemu Virtanen tillsammans med gästen Oskar Svärd. Trefaldige Vasaloppsvinnaren Svärd som i år var Visma Ski ...
Sebastian föll tillbaka till tolfte plats på jaktstarten i Nove Mesto. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Samuelsson tolva efter fyra bom

Sebastian Samuelsson gick ut som tvåa på söndagens jaktstart i Nove Mesto men efter en bom i varje skjutning slutade han tolva dryga minuten efter segraren Tarjej Bö som vann åtta sekunder före broder...