Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Norska världscuptävlingar flyttas till Schweiz och kommer genomföras på banorna för Engadin Ski Marathon. FOTO: Visma Ski Classics.

Norska världscuptävlingar flyttas till Schweiz och kommer genomföras på banorna för Engadin Ski Marathon. FOTO: Visma Ski Classics.

Norska världscuptävlingar flyttas till Schweiz

På lördagskvällen meddelar internationella skidförbundet, FIS, att de världscuptävlingar som skulle gått i Oslo 13-14 mars flyttas till Engadin, Schweiz. Det var förra veckan som det norska skidförbundet meddelade att man tvingades säga nej till arrangemanget på grund av landets stängda gränser.

Nu är det alltså klart att tävlingarna flyttas till Engadin i Schweiz. Lördagens masstart över 10 och 15 kilometer kommer att genomföras i Surlej och söndagens jaktstart på 30 och 50  kilometer kommer i huvudsak att följa banan för Engadin Ski Marathon. Herrarna kommer starta i Maloja och damerna i St. Moritz och målet kommer vara i S-chanf.

Senaste nyheterna

Kan Ebba Andersson ta sig förbi Jessie Diggins i distanscupen när världscupen avslutas i Schweiz till helgen? FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Sveriges trupp till världscupavslutningen i Schweiz

Världscupen avslutas i Sankt Moritz/Engadin, Schweiz, kommande helg. Beslutet att åka kom efter avresa till VM så den svenska truppen kommer att bestå av de VM-uttagna aktiva som tävlat i Oberstdorf d...
pod_bild_vl21

Podcast om Vasaloppet

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så analyseras Vasaloppet av Teemu Virtanen tillsammans med gästen Oskar Svärd. Trefaldige Vasaloppsvinnaren Svärd som i år var Visma Ski ...
Sebastian föll tillbaka till tolfte plats på jaktstarten i Nove Mesto. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Samuelsson tolva efter fyra bom

Sebastian Samuelsson gick ut som tvåa på söndagens jaktstart i Nove Mesto men efter en bom i varje skjutning slutade han tolva dryga minuten efter segraren Tarjej Bö som vann åtta sekunder före broder...