Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Hanna Öberg blev sjua och Linn Persson elva på masstarten vid VM i Pokljuka. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Hanna Öberg blev sjua och Linn Persson elva på masstarten vid VM i Pokljuka. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Öberg sjua och Persson elva på masstarten

Med två bommar i masstarten fick Hanna Öberg nöja sig med en sjundeplats på masstarten som avslutade VM i skidskytte i Pokljuka. Linn Persson blev elva med tre bommar.
– Det har varit ett långt mästerskap. Nu vred jag ur det sista ur trasan. Jag försökte gå så billigt som möjligt i spåret. När jag inte riktigt har krafterna räcker det inte med två bom. Jag hade behövt skjuta fullt för att kunna hävda mig i toppen, sa Hanna Öberg till SVT Sport.
Vann i suverän stil gjorde Österrikes Lisa Theresa Hauser som var ensam i hela startfältet med fullt skytte. Norskorna Tandrevold och Eckhoff tog silver och brons.

Med två bommar för Hanna Öberg och tre för både Linn Persson och Elvira Öberg så räckte det inte att blanda sig i medaljstriden på masstarten idag.

Hanna Öberg bommade ett skott i första skyttet och efter straffrundan låg hon på 17.e plats. På andra skyttet sköt hon fullt och var uppe på tionde plats och i ett bättre läge för att nå pallen. Med en bom i tredje skytte så var dock chansen borta. I mål var hon sjua drygt 50 sekunder efter vinnaren Hauser.

– Även om jag inte är nöjd med en sjundeplats ger jag inte bort någonting idag och det är jag stolt över, sa Öberg till SVT.

Linn Persson sköt fullt i första skyttet och var då femma ut på andra varvet. Efter en bom i andra var hon nere på 14:e plats och efter Hanna Öberg. Linn bommade också ett skott i både tredje och fjärde skyttet och slutade som elva halvminuten efter Hanna Öberg.

Elvira Öberg sköt också hon tre bom och blev 14:e 18 sekunder efter Persson.

Lisa Theresa Hauser kunde defilera i mål som suverän vinnare men där bakom bar det en figt mellan tre norskor övriga pallplatser. Ingrid Tandrevold gick ifrån Marte Olsbu Röiseland med någon kilometer kvar och grejade silvret och där bakom spurtade Tiril Eckhoff förbu Marte Olsbu Röiseland på upploppet och tog bronset.

Liveresultat finns här.

Senaste nyheterna

Kan Ebba Andersson ta sig förbi Jessie Diggins i distanscupen när världscupen avslutas i Schweiz till helgen? FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Sveriges trupp till världscupavslutningen i Schweiz

Världscupen avslutas i Sankt Moritz/Engadin, Schweiz, kommande helg. Beslutet att åka kom efter avresa till VM så den svenska truppen kommer att bestå av de VM-uttagna aktiva som tävlat i Oberstdorf d...
pod_bild_vl21

Podcast om Vasaloppet

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så analyseras Vasaloppet av Teemu Virtanen tillsammans med gästen Oskar Svärd. Trefaldige Vasaloppsvinnaren Svärd som i år var Visma Ski ...
Sebastian föll tillbaka till tolfte plats på jaktstarten i Nove Mesto. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Samuelsson tolva efter fyra bom

Sebastian Samuelsson gick ut som tvåa på söndagens jaktstart i Nove Mesto men efter en bom i varje skjutning slutade han tolva dryga minuten efter segraren Tarjej Bö som vann åtta sekunder före broder...