Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Idag är komikern Måns Möller och längdcoachen Christer Skog på väg mellan Sälen och Mora för tionde dagen i rad. FOTO: Viggo Foundation.

Idag är komikern Måns Möller och längdcoachen Christer Skog på väg mellan Sälen och Mora för tionde dagen i rad. FOTO: Viggo Foundation.

Tionde Vasaloppet på tio dagar för Skog och Möller

Komikern Måns Möller och förre landslagstränaren Christer Skog åker idag sitt tionde Vasalopp på tio dagar. Allt för att samla in pengar till Viggo Foundation, som jobbar för att barn med neuropsykiatriska funktionsvariationer ska få tillgång till idrott.

– När jag läste att Vasaloppet skulle hålla spåren öppna i hela tre veckor i år. Då tänkte jag att om vi lyckas göra tio Vasalopp i rad blir vi de första i världen att lyckas med denna bedrift. Vi har fått smak för att sätta världsrekord efter att vi 2017 lyckades ta oss in i Guinness Book of Records med vår cykling. Idén är helt vansinnig och jag tror om väderförhållandena blir bra har vi 50/50 chans att lyckas, sa Christer Skog innan de började äventyret.

Det har gått bättre än så. I morse vid åttatiden gav de sig iväg från Sälen mot Mora för tionde dagen i rad och har nu målet inom räckhåll. Minst sagt imponerande och allt för en god sak.

Tidigare år har Måns Möller och Christer Skog cyklat världen runt för att samla in bidrag till Viggo Foundation men i år har detta uteblivit på grund av covid-19. Istället har Christer kom Christer med del galna idén om tio Vasalopp på tio dagar.

Målet med #världenslängstavasalopp är att skriva svensk idrottshistoria och samtidigt samla in pengar till de projekt som Viggo Foundation idag driver.

Vill du stötta Viggo Foundation så hittar du mer information här.

Om Christer Skog:
Innehar världsrekordet som snabbaste cyklist över Europa, 613 mil på 29 dagar och 18 timmar, från Ufa, Ryssland till Cabo da Roca, Portugal. Världsrekordet, som sattes 2017, står sig än idag.Christer Skog är också den förbundskapten i världen som haft flest längdskidlandslag. Han har i tur och ordning tränat landslagen för Storbritannien (1988–1990), Sverige (1991–1993), Australien (1995–1998), USA (1998–2002) samt Danmark (2013). Christer var även personlig tränare för tjecken Martin Koukal när han vann VM-guld på 50 km 2003 i Val di Fiemme. Mellan åren 2005-2015 var han personlig tränare till Daniel Tynell, som vunnit Vasaloppet tre gånger samt kommit tvåa tre gånger.

Om Måns Möller:
Innehar världsrekordet som snabbaste cyklist över Europa, 613 mil på 29 dagar och 18 timmar, från Ufa, Ryssland till Cabo da Roca, Portugal. Världsrekordet, som sattes 2017, står sig än idag.Måns är just nu aktuell som programledare i serien Superungar som sänds på SVT. Ett program där Måns får utrymme för sitt stora engagemang för barn med funktionsvariationer. I höstas gick han ner 15 kg i tv-serien Den Stora Hälsoresan (16 Weeks of Hell) och skapade rabalder. Han föreställning Världens Historia visas just nu på C More och turnén har sålt över 80 000 biljetter. Hans medverkan i Stjärnorna på slottet 2020 minns många då deltagarna fick träffa några av dem barn som Viggo Foundation lärt cykla.

Senaste nyheterna

Kan Ebba Andersson ta sig förbi Jessie Diggins i distanscupen när världscupen avslutas i Schweiz till helgen? FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Sveriges trupp till världscupavslutningen i Schweiz

Världscupen avslutas i Sankt Moritz/Engadin, Schweiz, kommande helg. Beslutet att åka kom efter avresa till VM så den svenska truppen kommer att bestå av de VM-uttagna aktiva som tävlat i Oberstdorf d...
pod_bild_vl21

Podcast om Vasaloppet

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så analyseras Vasaloppet av Teemu Virtanen tillsammans med gästen Oskar Svärd. Trefaldige Vasaloppsvinnaren Svärd som i år var Visma Ski ...
Sebastian föll tillbaka till tolfte plats på jaktstarten i Nove Mesto. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Samuelsson tolva efter fyra bom

Sebastian Samuelsson gick ut som tvåa på söndagens jaktstart i Nove Mesto men efter en bom i varje skjutning slutade han tolva dryga minuten efter segraren Tarjej Bö som vann åtta sekunder före broder...