Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Snön smälter i ett varmt Oberstdorf och VM-sprinten på torsdag tidigareläggs. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Snön smälter i ett varmt Oberstdorf och VM-sprinten på torsdag tidigareläggs. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Dessa åker VM-sprinten – som tidigareläggs på grund av värmen

Sverige ställer upp med följande åkare när VM i tyska Oberstdorf startar med sprint på torsdag:
På damsidan, Linn Svahn, Jonna Sundling, Maja Dahlqvist, Johanna Hagström. På herrsidan, Oskar Svensson, Anton Persson, Johan Häggström och Marcus Grate.
På grund av det varma vädret i Oberstdorf kommer hela tävlingen tidigareläggas och finalerna planeras gå vid lunchtid.

Det är inga överraskningar bland åkarna som får representera Sverige på sprinten. Tufft är det förstås för Emma Ribom som får stå utanför laget trots att hon varit på pallen på sprint i världscupen i vinter.

Det är VM-debutanten Johanna Hagström som med sin fina form de senaste veckorna åkt till sig en startplats i VM-sprinten. På herrsidan har Sverige två VM-debutanter på sprinten i Anton Persson och Marcus Grate.

På damsidan är alla fyra åkare medaljkandidater. På herrsidan i första hand Oskar Svensson.

Det varma vädret kan göra att det trots tidigarelagd final blir väldigt lösa förhållanden vilket ökar risken för att åkare ska ramla eller haka i varandra. Vädersituation kan helt klart bli en faktor som påverkar resultatlistan.

Nya tider för torsdagens sprint är i skrivande stund att prologstarten blir 09.00 och finalerna börjar 11.30. I ursprungsplanen var prologen planerad till 12.45 och finalerna till 15.15.

Senaste nyheterna

Kan Ebba Andersson ta sig förbi Jessie Diggins i distanscupen när världscupen avslutas i Schweiz till helgen? FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Sveriges trupp till världscupavslutningen i Schweiz

Världscupen avslutas i Sankt Moritz/Engadin, Schweiz, kommande helg. Beslutet att åka kom efter avresa till VM så den svenska truppen kommer att bestå av de VM-uttagna aktiva som tävlat i Oberstdorf d...
pod_bild_vl21

Podcast om Vasaloppet

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så analyseras Vasaloppet av Teemu Virtanen tillsammans med gästen Oskar Svärd. Trefaldige Vasaloppsvinnaren Svärd som i år var Visma Ski ...
Sebastian föll tillbaka till tolfte plats på jaktstarten i Nove Mesto. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Samuelsson tolva efter fyra bom

Sebastian Samuelsson gick ut som tvåa på söndagens jaktstart i Nove Mesto men efter en bom i varje skjutning slutade han tolva dryga minuten efter segraren Tarjej Bö som vann åtta sekunder före broder...