Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Johanna Hagström var snabbast av alla på sprintprologen vid VM i Oberstdorf på torsdagsmorgonen. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Johanna Hagström var snabbast av alla på sprintprologen vid VM i Oberstdorf på torsdagsmorgonen. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Suveränt kval av de svenska damerna på VM:s sprintprolog

De svenska sprintdamerna visade formen direkt i sprintprologen på VM. Johanna Hagström var snabbast, 2,37 sekunder före Norges Maiken Caspersen Falla. Jonna Sundling var fyra, Maja Dahlqvist femma och Linn Svahn åtta.

Resultat finns här.

Kvartsfinalerna startar 11.30. Maja Dahlqvist åker i första heatet, Linn Svahn andra, Jonna Sundling tredje och Johanna Hagström fjärde.

Senaste nyheterna

Hanna Öberg på väg att lämna skjutvallen vid landslagets träning på Östersunds skidstadion på tisdagen. FOTO: Per Danielsson.

Det är skjutprestationen som avgör

Det är skyttet som avgör tävlingar i skidskytte. Det visar analys av 5000 starter och 17 skidskyttesäsonger som forskare vid Mittuniversitetet i Östersund gjort. Det är den hittills mest omfattande v...
Vauhtis fabrik i Joensuu, Finland, brann ner till grunden i går.

Vallatillverkaren Vauhtis fabrik brann ner

En av de största vallatillverkarna, finska Vauhti, drabbades i går av att hela produktionsdelen av fabriken brann ner till grunden. Fabriken är belägen i Joensuu. Upp till 10 000 liter kemikalier för...
Johannes Hösflot Kläbo utan Viaplays logotyp på tävlingsdräkten vid värlscupen i Ruka, Finland i helgen. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Kläbo i konflikt med norska förbundet

Den norska fixstjärnan Johannes Hösflot Kläbo hotar med att stå över helgens världscuptävlingar på hemmaplan i Lillehammar. Det handlar om att Kläbo inte vill ha Viaplays logotyp på det norska landsl...