Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Johan Hoel blir en fin förstärkning för Team Nordic Athlete till Vasasloppet och resten av Visma Ski Classics säsong XI.

Johan Hoel blir en fin förstärkning för Team Nordic Athlete till Vasasloppet och resten av Visma Ski Classics säsong XI.

Team Nordic Athlete förstärker med Johan Hoel till Vasaloppet

Team Nordic Athlete förstärker teamet på herrsidan med norrmannen Johan Hoel. Den 26-årige Hoel blir därmed lagkamrat med teamets norska lagkapten Morten Eide Pedersen. Johan har fina meriter från Visma Ski Classics tidigare med en andraplats på Reistadlöpet 2019 och en sjätteplats på Birkebeinerennet 2018.

– Johan är en talangfull klassisk skidåkare som kommer bli viktig för oss i de återstående loppen med mycket höjdmetrar, säger Kim Mäenpää, Pro Team Director, Team Nordic Athlete i ett pressmeddelande.

– Jag har alltid tyckt om längre lopp i klassisk stil, och ju längre lopp desto bättre. Målet i Visma Ski Classics den här säsongen är en pallplats. Det blir mycket spännande att se hur min kropp fungerar i 90 kilometer eftersom Birken är det längsta loppet jag har gjort tidigare. Jag ser verkligen fram emot att ansluta mig till Team Nordic Athlete den här säsongen. Det är viktigt att ha ett proffsigt lag i ryggen för att lyckas i långlopp, säger en nöjd Johan Hoel.

Teamets sportchef Espen Traeldal är nöjd att Johan Hoel kunde ansluta sig redan till Vasaloppet. Johan kommer också delta i Birkebeinerennet, Reistadlopet och Ylläs-Levi.

Till Vasaloppet har teamet nu ett starkt lag med norrmännen Morten Eide Pedersen, Johan Hoel och finländarna Niko Koskela, Viktor Mäenpää, Hannes Mäenpää. Hans Mäenpää får hålla sig till servicteamet på grund av sin handledsskada. På damsidan finns svenskorna Linn Sömskar och Hedda Bångman på startlinjen.

Sömskar är nu återställd från sin frostskada hon fick på La Diagonela. Hon kommer slipa formen på Tjejvasan i morgon tillsammans med Bångman.

– Vi hoppas och tror att de återstående loppen i Visma Ski Classics Pro tour kan hållas enligt plan trots dessa utmanande pandemitider vi lever i, avslutar Espen Traeldal.

Senaste nyheterna

Anton Karlsson fortsätter inom Visma Ski Classics. Nu som Sports Manager i företaget Wsportsmedia, som driver Visma Ski Classics. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Anton Karlsson fortsatt en del av Visma Ski Classics

Nyligen kom beskedet att Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, avslutar sin karriär. Vasaloppstvåan försvinner dock inte från Visma Ski Classics. Karlsson blir anställd som Sports Manager av Wsportsmed...
recap_XI_cover

Podcast – Recap Visma Ski Classics säsong XI

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så sammanfattar Teemu Virtanen säsong XI tillsammans med Visma Ski Classics VD David Nilsson och Vasaloppstvåan Anton Karlsson som nylige...
Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...