Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Nybakande individuella världsmästaren i sprint, Jonna Sundling, är avslutare i Sveriges damlag på söndagens teamsprint vid VM i Oberstdorf. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Nybakande individuella världsmästaren i sprint, Jonna Sundling, är avslutare i Sveriges damlag på söndagens teamsprint vid VM i Oberstdorf. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Sveriges laguppställning till VM:s teamsprint

Sverige ställer upp med Maja Dahlqvist och Jonna Sundling på damernas teamsprint i nämnd ordning. På herrsidan består laget av Karl-Johan Westberg och Oskar Svensson.

Damtränaren Stefan Thomson om damlaget:
– Vi har ju ett starkt sprintgäng och att valet föll på Jonna beror ju på att hon är i kanonslag just nu. Maja tar sin plats i laget med sin rutin från teamsprintar och med hennes taktiska förmåga.

Närmast att ta en plats i damlaget var fyra från individuella sprinten Johanna Hagström.

– Johanna är första reserv. Det hon framförallt faller på är att vi vill ha in rutinen med Maja, berättar

Linn Svahn har själv flaggat för att hon inte var aktuell att ta en plats i laget till i morgon.

– Hon känner att hon inte riktigt är där nu även om det inte är långt borta. Hon har själv varit stor i den här diskussionen och tycker att det finns andra starka tjejer som ska ta plats istället. Linn är dock aktuell för andra starter i VM längre fram, berättar Stefan Thomson.

Herrtränaren Anders Högberg om herrlaget:
– Karl-Johan är ju en allroundåkare som är stark på skejt. Oskar har ju visat vad han går för i vinter och blir ett starkt vapen som avslutare.

Närmast att ta en plats i herrlaget var Johan Häggström och Marcus Grate.

Senaste nyheterna

Fem unga åkare har tagits ut till Lager 157 Ski Team:s ungdomslag.

Fem åkare in i Lager 157 Ski Team:s ungdomslag

Intresset för att vara en del av Lager 157 Ski Team:s nya ungdomslag var jättestort. Av de dryga 60-talet intresserade har nu följande fem åkare valts ut: Anton Eriksson, Sollefteå skidor, Jonatan St...
Rikard Grip delar ut utmärkelsen Årets rookie till Stina Nilsson. FOTO: Håkan Blidberg.

Stina Nilsson Årets rookie!

Varje år delar svenska Svenska Skidskytteförbundet ut priset ”Årets rookie” till en aktiv skidskytt som tagit stora steg framåt i sin karriär under säsongen som gått. I år tilldelas priset en minst s...