Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Det kommer att bli ett sent beslut om det blir start på Vasaloppet för nionde året i rad för 2018 års vinnare Andreas Nygaard. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Det kommer att bli ett sent beslut om det blir start på Vasaloppet för nionde året i rad för 2018 års vinnare Andreas Nygaard. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Andreas Nygaard osäker på start i Vasaloppet

Andreas Nygaard, Team Ragde Eiendom, har startat i Vasaloppet åtta år i rad och vann loppet 2018.
Med en knapp vecka kvar till 2021 års lopp är han dock osäker på om det blir någon start för honom söndag.
– Träningen har gått bra den senaste tiden och läkningen av mina fingrar har gått framåt men det finns en osäkerhet. Jag vill stå på start på söndag men jag tar beslutet senare i veckan, säger Nygaard till Längd.se.

Den 30-årige Nygaard från nord-Norge startade Visma Ski Classics säsong XI med en andraplats på Engadin La Diagonela den 16 januari. I det kalla loppet förfrös han fingrarna och sedan dess har han inte kommit tillbaka till tävling än. Fingrarna har blivit bättre och bättre och sedan tre veckor tillbaka kör han de lugna träningspassen på skidor utomhus men tuffa träningspass har han genomfört inomhus med rullskidor på rullband eller med stakmaskinen SkiErg.

– Läkningen av fingrarna har gått framåt men det är inte hundra procent bra. Problemet är att när jag tränar med hård intensitet så fördelas inte blodet ut i fingrarna och de blir blåa och kalla, berättar Nygaard och fortsätter;

– Jag ska göra ett test på onsdag och sedan träffa en handkirurg på torsdag, sedan får jag ta ett beslut. Jag vill gärna starta Vasaloppet men det är ett långt lopp och det är svårt att veta hur det kommer kännas.

Hur skulle du säga att din fysiska status är nu?
– Jag har vunnit skidlopp när jag haft sämre värden på pass jag kört inomhus nu. Hade det varit ett kortare lopp på cirka två timmar med mer uppförsbackar tror jag det hade kunnat gå bra. Jag har dock inte samma styrka och punsch i stakningen känns det som, men den sista veckan har det känts allt bättre, avslutar Nygaard.

Senaste nyheterna

Anton Karlsson fortsätter inom Visma Ski Classics. Nu som Sports Manager i företaget Wsportsmedia, som driver Visma Ski Classics. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Anton Karlsson fortsatt en del av Visma Ski Classics

Nyligen kom beskedet att Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, avslutar sin karriär. Vasaloppstvåan försvinner dock inte från Visma Ski Classics. Karlsson blir anställd som Sports Manager av Wsportsmed...
recap_XI_cover

Podcast – Recap Visma Ski Classics säsong XI

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så sammanfattar Teemu Virtanen säsong XI tillsammans med Visma Ski Classics VD David Nilsson och Vasaloppstvåan Anton Karlsson som nylige...
Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...