Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Frida Karlsson hade nära till skratt, precis som sina lagkompisar, på presskonferensen inför VM-stafetten i morgon. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Frida Karlsson hade nära till skratt, precis som sina lagkompisar, på presskonferensen inför VM-stafetten i morgon. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Frida Karlsson: ”Jag ser bara möjligheter”

Sverige kommer till start med följande kvartett på damernas VM-stafett i Oberstdorf i morgon. Sträcka 1. Jonna Sundling. Sträcka 2. Charlotte Kalla. Sträcka 3. Ebba Andersson och sträcka 4. Frida Karlsson.
– Jag tycker det är VM:s roligaste lopp i morgon. Att stå på start med de här tjejerna och det bra teamet vi har… jag ser bara möjligheter, säger sistasträcksåkaren Frida Karlsson.

Det var en glad svensk stafett-kvartett som hade nära till skratt på onsdagskvällen presskonferens inför torsdagen VM-stafett.

Innan Sveriges och Norges lag presenterats har det på många håll spekulerats hur respektive landslagsledning skulle spela ut sina kort. Den svenska uppställningen känns solklar utifrån den form åkarna visat hittills på VM. Med Linn Svahns inledning på VM efter sin axelskada så förstår man att hon inte tog en plats i laget den här gången. För Svahn kommer nya mästerskap där hon kanske får avsluta en stafett för Sverige.

Norge ställer upp sitt lag med följande turordning: 1. Tiril Udnes Weng, 2. Heidi Weng, 3. Therese Johaug, 4. Helene Marie Fossesholm.

Det blir alltså Ebba Andersson som får möta den formstarkaste norska åkaren. Om någon av dem kommer att ha ett försprång eller får jaga vet vi först i morgon.

Jonna Sundling kommer till stafetten med två guld från mästerskapet och har nu chansen på ett tredje.

– Det känns väldigt kul och det är en ära att få en sträcka i laget. Jag ska göra mitt bästa och kommer att ligga i, allt för att ge Charlotte ett bra utgångsläge, säger Sundling.

Charlotte Kalla har gjort många fantastiska stafetter under sin karriär och ser fram emot morgondagen.

– Att få köra för ett lag gör att hornen växer och man kan plocka fram lite extra kraft, säger Kalla.

På frågan om hur bra laget är säger hon så här:
– Vi har aldrig varit bättre. Hela teamet har lyckats pricka formen, vallarna som levererar fantastiskt material till oss. Vi behöver fortfarande leverera suveräna prestationer och vara på topp i morgon, det måste vi vara ödmjuka inför men vi är i bra form och vill försvara guldet från Seefeld.

Ebba fick förstås frågor om hur det ska bli att möte Johaug på sin sträcka.

– Jag är lika peppad på att ta min an uppgiften oavsett vem jag får möte och ska åka så fort jag kan i morgon. Jag vet ju vilken storform Therese är i och vilket lopp hon presterade i går. Det är en tuff utmaning men jag gillar att utmana mig själv, säger Ebba som också passade på att lägga favoritskapet på Norge.

– De vann ju senaste världscupstafetten i Lahtis ganska klart.

Frida Karlsson var uppspelt inför uppdraget att åka slutsträckan.

– Det känns riktigt kul. Jag har aldrig åkt sista sträckan förut men jag känner mig laddad för den. Jag hoppas jag får gå ut först men jag gillar alla utgångslägen, att jaga också.

Frida fick frågan hur ett drömscenario skulle se ut.

– Att jag kommer in först på upploppet och vinkar till papp-publiken, säger hon och skrattar tillsammans med sina lagkamrater

Att Norge lägger över favoritskapet på Sverige kommenterar hon så här:

– Det här med press ser jag som något positivt. Om de tror på mig då tror jag på mig också. Jag tar det som en komplimang.

VM-stafetten för två år sedan är ett starkt minne som Frida bär med sig inför morgondagen.

– Jag ska ta med mig känslan från den dagen som var i Seefeld för två år sedan. Det var en fantastisk dag. Jag kommer ihåg hur roligt det var från frukost till god natt. Det är en speciell känsla i kroppen när det bli lag. Jag tycker det är VM:s roligaste lopp i morgon. Att stå på start med de här tjejerna och det bra teamet vi har… jag ser bara möjligheter.

Senaste nyheterna

Anton Karlsson fortsätter inom Visma Ski Classics. Nu som Sports Manager i företaget Wsportsmedia, som driver Visma Ski Classics. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Anton Karlsson fortsatt en del av Visma Ski Classics

Nyligen kom beskedet att Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, avslutar sin karriär. Vasaloppstvåan försvinner dock inte från Visma Ski Classics. Karlsson blir anställd som Sports Manager av Wsportsmed...
recap_XI_cover

Podcast – Recap Visma Ski Classics säsong XI

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så sammanfattar Teemu Virtanen säsong XI tillsammans med Visma Ski Classics VD David Nilsson och Vasaloppstvåan Anton Karlsson som nylige...
Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...