Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Emma Ribom, Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Frida Karlsson på fredagens presskonferens inför tremilen i morgon. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Emma Ribom, Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Frida Karlsson på fredagens presskonferens inför tremilen i morgon. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Optimistisk svensk kvartett inför VM-tremilen

Sverige kommer till start med en stark kvartett på VM-tremilen i morgon: Frida Karlsson och Ebba Andersson som klara medaljkandidater. Charlotte Kalla och Emma Ribom är åkare för placeringar högt upp i resultatlistan.

Ett frågetecken inför tremilen var om Charlotte Kalla skulle finnas med bland de svenska åkarna efter den tunga stafettsträckan i går. Svårigheterna då har dock analyserats endast bero på en stor miss i vallningen av Kallas skidor.

­– Formen försvinner inte bara över en natt. Jag känner mig trygg på att kunna få ut det jag är god för i morgon i spåret. Det var härligt att se vilket material som levererats idag på stafetten och att killarna är med och fightas enda in i slutet. Det var riktigt inspirerande, sa Charlotte Kalla på landslagets presskonferens på fredagskvällen.

Vallamissen kommenterade hon så här:
– Det var så otroligt stort gjort av Petter (vallachef Myhlback) att snabbt kliva fram och berätta hur de upplevt det. Det hjälper verkligen mig att kunna lämna loppet bakom mig och blicka framåt mot möjligheterna på tremilen.

Ebba Andersson fick frågon om hur revanschsugen hon är efter stafetten.

– Otroligt mycket. Jag tänker att det är ett bra tillfälle att använda gårdagens besvikelse till att ta det som drivkraft inför loppet i morgon, sa Andersson.

Frida Karlsson fick svara på hur vilka nycklar som behövs för att slå Johaug.

– Det handlar väl alltid om att själv få ut sin bästa prestation. Jag kan inte påverka hur hon åker, jag kommer fokusera på att komma in bra i åkningen, vara snabbtänkt och ta beslut under loppets gång, menade Karlsson

Emma Ribom har gått och väntat på att få åka mer under VM sedan skiathlonloppet.

– Det ska bli jättekul! Jag har nästan klättrat på väggarna de här dagarna. Hoppas jag kan använda den energin i morgon, sa Ribom.

En åkare som var aktuell för att åka tremilen var Linn Svahn men har varit lite småkrasslig de senaste dagarna och därmed föll hon förstås bort ur diskussionen. Första reserv till i morgon är nu Johanna Hagström.

Senaste nyheterna

Anton Karlsson fortsätter inom Visma Ski Classics. Nu som Sports Manager i företaget Wsportsmedia, som driver Visma Ski Classics. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Anton Karlsson fortsatt en del av Visma Ski Classics

Nyligen kom beskedet att Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, avslutar sin karriär. Vasaloppstvåan försvinner dock inte från Visma Ski Classics. Karlsson blir anställd som Sports Manager av Wsportsmed...
recap_XI_cover

Podcast – Recap Visma Ski Classics säsong XI

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så sammanfattar Teemu Virtanen säsong XI tillsammans med Visma Ski Classics VD David Nilsson och Vasaloppstvåan Anton Karlsson som nylige...
Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...