Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Kan Ebba Andersson ta sig förbi Jessie Diggins i distanscupen när världscupen avslutas i Schweiz till helgen? FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Kan Ebba Andersson ta sig förbi Jessie Diggins i distanscupen när världscupen avslutas i Schweiz till helgen? FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Sveriges trupp till världscupavslutningen i Schweiz

Världscupen avslutas i Sankt Moritz/Engadin, Schweiz, kommande helg. Beslutet att åka kom efter avresa till VM så den svenska truppen kommer att bestå av de VM-uttagna aktiva som tävlat i Oberstdorf den senaste veckan.
Ebba Andersson har chansen att utmana Jessie Diggins, USA, totalsegern i distanscupen.

På grund av pandemin och de säkerhetsrutiner längdlandslaget har satt upp tillsammans med det medicinska teamet, är det inte möjligt att låta fler åkare, ledare eller vallare ansluta till världscupavslutningen.

– Vi har genomfört ett strålande världsmästerskap med sju medaljer till Sverige. Nu ska vi ladda om för de sista två tävlingarna för säsongen, säger längdlandslagschefen Anders Byström.

De totala världscuperna samt sprintcuperna är redan avgjorda men i distanscupen på damsidan är det fortfarande kamp om segern, där Ebba Andersson har möjlighet att utmana och ta sig om Jessie Diggins, USA.

– Vi ska avsluta på bästa sätt och gå för nya pallplatser innan vi summerar en ovanlig världscupsäsong. En avslutande jaktstart på tre och fem mil blir en häftig final i vacker omgivning längs Engadin Ski Marathons sträckning, avslutar Anders Byström.

Program:
Lördag: 10/15 km, klassiskt masstart
Söndag: 30/50 km jaktstart

Damer:
Ebba Andersson, Piteå elit SK
Frida Karlsson, Sollefteå skidor IF
Charlotte Kalla, Piteå elit SK
Emma Ribom, Piteå elit SK
Jonna Sundling, Piteå elit SK
Maja Dahlqvist, Falun/Borlänge SK
Linn Svahn, Östersunds SK
Johanna Hagström, Ulricehamns IF

Herrar:
William Poromaa, Åsarna IK
Johan Häggström, Piteå elit SK
Jens Burman, Åsarna IK
Björn Sandström, Piteå elit SK
Oskar Svensson, Falun/Borlänge
Karl-Johan Westberg, Borås SK

Senaste nyheterna

Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...
Stina Nilsson har nu en ordinarie plats skidskyttelandslaget inför den kommande OS-säsongen. FOTO: Per Danielsson.

Stina Nilsson tar ordinarie plats i skidskyttelandslaget

Nu är skidskyttarnas landslagstrupper inför säsongen OS-säsongen klara och Stina Nilsson tar en ordinarie plats. A-truppen består av totalt elva skidskyttar. – Vi har precis lämnat en väldigt lyckad ...
Petter Myhlback tror inte testverktyget för att hitta fluor på skidorna på klart för att användas i tävlingssammanhang till OS-vintern 2022. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Myhlback tror inte på fluorförbud till OS-vintern

Om landslagsåkarna just nu har några lugnare veckor innan hårdträningen drar igång inför OS-vintern 2022 så är det tvärt om för det svenska vallateamet. – Vi är i Bruksvallarna och testar för fullt. ...