Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Frida Karlsson missar helgens världscupavslutning i Schweiz på grund av skadan hon ådrog sig på VM-tremilen. FOTO: Christian Walgram, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Frida Karlsson missar helgens världscupavslutning i Schweiz på grund av skadan hon ådrog sig på VM-tremilen. FOTO: Christian Walgram, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Frida Karlsson missar världscupavslutningen i Schweiz

Skadan Frida Karlsson ådrog sig vid VM-tremilen gör att hon inte kommer till start vid helgens världscupavslutning i Engadindalen, Schweiz.
– Det känns såklart trist men det här är det säkraste alternativet. Det har blivit bättre och bättre under veckan men jag hade behövt lite mer tid för att vara redo för tävling och jag vill inte riskera någonting, säger Frida i ett pressmeddelande från Svenska skidförbundet.

Så här skriver förbundet i ett pressmeddelande på torsdagskvällen:
”Efter den skada som Frida Karlsson ådrog sig under tremilen i VM har hon tillsammans med det medicinska teamet beslutat att inte köra världscupavslutningen i Engadin. Hon hoppades in i det sista att det skulle fungera men vill inte ta några risker.”

Senaste nyheterna

Max Novak efter segern på Klarälvsloppet. Idag kraschade Novak rejält på cykel under ett träningspass på Gran Canaria. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Novak i cykelkrasch på Gran Canaria

Sommarens rullskidkung Max Novak visade sig inte samma flyt med större hjul under sig. Idag kraschade han rejält vid en träningstur på cykel på Gran Canaria. – Jag kom ner för en backe och skulle in...
När William Poromaa tänker på OS i Peking, då tänker han på medaljer. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Poromaa har OS-medaljer i tankarna

I vintras blev William Poromaa två gånger nia individuellt och snuddade vid bronset på stafetten vid VM i Oberstdorf, som förstaårssenior. Efter en mycket bra träningssommar stördes början av hösten ...
Lina Korsgren och Emil Persson dominerade Visma Ski Classics förra säsongen. I vinter kan du följa dem i Vinterstudion på SVT. FOTO: Visma Ski Classics.

Nytt fokus för Vinterstudion

Om en månad, helgen den 13–14 november, drar SVT igång 15:e säsongen av Vinterstudion. Då med Sverigepremiären i skidskytte från Idre. I vinter får vi inte se så mycket av världscupen längdåkning i V...