Frida Karlsson missar helgens världscupavslutning i Schweiz på grund av skadan hon ådrog sig på VM-tremilen. FOTO: Christian Walgram, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Frida Karlsson missar helgens världscupavslutning i Schweiz på grund av skadan hon ådrog sig på VM-tremilen. FOTO: Christian Walgram, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Frida Karlsson missar världscupavslutningen i Schweiz

Skadan Frida Karlsson ådrog sig vid VM-tremilen gör att hon inte kommer till start vid helgens världscupavslutning i Engadindalen, Schweiz.
– Det känns såklart trist men det här är det säkraste alternativet. Det har blivit bättre och bättre under veckan men jag hade behövt lite mer tid för att vara redo för tävling och jag vill inte riskera någonting, säger Frida i ett pressmeddelande från Svenska skidförbundet.

Så här skriver förbundet i ett pressmeddelande på torsdagskvällen:
”Efter den skada som Frida Karlsson ådrog sig under tremilen i VM har hon tillsammans med det medicinska teamet beslutat att inte köra världscupavslutningen i Engadin. Hon hoppades in i det sista att det skulle fungera men vill inte ta några risker.”

Senaste nyheterna

Fredrik Jonsson har kämpat i motvind i många år. I morgon åker han 15 kilometer klassiskt i den svenska landslagsdräkten på världscupen i Ruka. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Krönika: Jonsson förtjänar en tålamodsmedalj

I åtta år var Fredrik Jonsson borta från elitskidåkningen på grund av sjukdomsproblem. Hela tiden med en dröm om att ta sig tillbaka till världseliten. I morgon får han återigen ta på sig landslagsdr...
Sebastian Samuelsson går ut med nummer 17 på lördagens 20 kilometer i Östersund. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Startlistor världscupen skidskytte Östersund lördag

I morgon börjar världscupen i skidskytte i Östersund med individuella lopp. Damernas första start är 11.45. Herrarna första start är 15.00.
Calle Halfvarsson hade ingen lyckad sprint på fredagen. Tar han revansch på 15 kilometer klassiskt i morgon? FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Startlistor 10/15 km klassisk stil Ruka

I morgon väntar 10 och 15 kilometer i klassisk stil vid världscupen i Ruka, Finland. Första start herrar är 10.15 och första start damer 13.30.