Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ebba Andersson tog en tredjeplats på masstarten i Engadin. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Ebba Andersson tog en tredjeplats på masstarten i Engadin. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Seger för Stupak – Ebba Andersson trea

Ryskan Yulia Stupak ryckte ifrån till seger i sista motbacken på masstartsloppet i Engadindalen på lördagseftermiddagen. Ebba Andersson drog en stor del av loppet men fick ge sig på slutet och blev trea precis bakom Heidi Weng.
– Jag hade inte det sista som krävdes för att hålla det tempot på slutet, sa Ebba Andersson till SVT.

Ebba Andersson ville ha bra fart på loppet direkt och var framme och drog tidigt och hade några meter. Ebba såg dock ut att ha aningen sämre glid än sina huvudkonkurrenter den här dagen.

På sista varvet handlade det som Ebba i kamp med Stupak och Weng. När ryskan satte in ett rejält ryck i sista backen hängde inte Ebba med. Weng fick också släppa ryskan men kunde gå ifrån Andersson.

– Då hade jag inte det sista som krävdes för att hålla det tempot. Jag försökte bara pusha det jag hade in mot mål för att klara pallen, sa Ebba till SVT.

I mål var Stupak 7,1 sekunder före Weng, Norge. Andersson var 1,4 sekunder efter Weng.

– Jag tycker att det var bra idag. Det känns som en liten revansch från när vi var på höjd senast i Val Müstair under Tour de Ski. Det kändes bra och jag klarade av att balansera på den berömda gränsen, sa Ebba när hon intervjuades i SVT.

Tredjeplatsen var Ebba Anderssons 24:e pallplats i världscupen.

Bakom Ebba Andersson gjorde Emma Ribom ett starkt lopp och åkte in som åtta. En tangering av hennes bästa placering på distanslopp i världscupen.

– Det här var himla kul. Jag har inte åkt så bra på hög höjd tidigare, sa Ribom i intervju i SVT.

Övriga svenskor placerade sig enligt följande: Jonna Sundling 21:a, Johanna Hagström 26:a, Linn Svahn 30:e, Maja Dahlqvist 34:a och Charlotte Kalla 35:a.

Officiellt resultat finns här.

Senaste nyheterna

Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...
Stina Nilsson har nu en ordinarie plats skidskyttelandslaget inför den kommande OS-säsongen. FOTO: Per Danielsson.

Stina Nilsson tar ordinarie plats i skidskyttelandslaget

Nu är skidskyttarnas landslagstrupper inför säsongen OS-säsongen klara och Stina Nilsson tar en ordinarie plats. A-truppen består av totalt elva skidskyttar. – Vi har precis lämnat en väldigt lyckad ...
Petter Myhlback tror inte testverktyget för att hitta fluor på skidorna på klart för att användas i tävlingssammanhang till OS-vintern 2022. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Myhlback tror inte på fluorförbud till OS-vintern

Om landslagsåkarna just nu har några lugnare veckor innan hårdträningen drar igång inför OS-vintern 2022 så är det tvärt om för det svenska vallateamet. – Vi är i Bruksvallarna och testar för fullt. ...