Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ebba Andersson blev tvåa bakom Heidi Weng på säsongens sista världscuplopp i Schweiz. FOTO: Mario Buehner, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Ebba Andersson blev tvåa bakom Heidi Weng på säsongens sista världscuplopp i Schweiz. FOTO: Mario Buehner, Gepa Pictures/Bildbyrån.

25:e pallplatsen för Ebba Andersson

Ebba Andersson gjorde vad hon kunde för att utmana Heidi Weng om segern i säsongens sista världscuplopp, 30 kilometer jaktstart i Engadindalen, Schweiz.
I mål var Ebba 4,5 sekunder bakom Weng på andra plats. Anderssons 25:e pallplats i världscupen. Ebba blir också totaltrea i världscupen.

Loppet handlade om kvartetten Ebba Andersson, Heidi Weng, Jessie Diggins och Yulia Stupak. De drog tidigt ifrån de jagande grupperna bakom. Det var ofta Ebba Andersson var i front och höll fart i tätklungan.

Cirka två kilometer från mål satsade Weng på ett hårt ryck och fick lucka till Ebba och bakom henne fick Stupak och Diggins ge sig. Weng hade ett försprång på åtta sekunder innan Ebba åter närmade sig en del men hon nådde aldrig upp i rygg på norskan.

Dagens andraplats innebär att Ebba Andersson blir trea i den totala världscupen. Ebba är därmed andra svenska damåkare att ta en pallplats i den totalavärldscupen någonsin. Det var Marie-Helene Östlund (Westin) som blev tvåa säsongen 1987-1988. Ebba blir även tvåa i distanscupen bakom Jessie Diggins. Diggins som redan innan dagens lopp var klar totalsegrare i världscupen. Noterbart är förstås att de norska åkarna deltagit mycket sparsamt i världscupen i vinter.

Övriga svenska åkare placerade sig enligt följande på jaktstarten. Emma Ribom (14), Linn Svahn (25), Charlotte Kalla (30), Maja Dahlqvist (32), Jonna Sundling (37) och Johanna Hagström (42).

Resultat finns här.

Senaste nyheterna

Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...
Stina Nilsson har nu en ordinarie plats skidskyttelandslaget inför den kommande OS-säsongen. FOTO: Per Danielsson.

Stina Nilsson tar ordinarie plats i skidskyttelandslaget

Nu är skidskyttarnas landslagstrupper inför säsongen OS-säsongen klara och Stina Nilsson tar en ordinarie plats. A-truppen består av totalt elva skidskyttar. – Vi har precis lämnat en väldigt lyckad ...
Petter Myhlback tror inte testverktyget för att hitta fluor på skidorna på klart för att användas i tävlingssammanhang till OS-vintern 2022. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Myhlback tror inte på fluorförbud till OS-vintern

Om landslagsåkarna just nu har några lugnare veckor innan hårdträningen drar igång inför OS-vintern 2022 så är det tvärt om för det svenska vallateamet. – Vi är i Bruksvallarna och testar för fullt. ...