Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Sebastian Samuelsson åkte ifatt och förbi Norges Sturla Holm Lägreid på spurtvarvet vid singelmixstafetten i Nove Mesto. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Sebastian Samuelsson åkte ifatt och förbi Norges Sturla Holm Lägreid på spurtvarvet vid singelmixstafetten i Nove Mesto. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Seger för Persson och Samuelsson!

Sebastian Samuelsson knäckte Sturla Holm Lägreid över upploppet och grejade seger för Sverge i singelmixstafetten tillsammans med Linn Persson.
Samuelsson fick använda ett extraskott i sista stående och tappade fem sekunder på Lägreid. Med ett suveränt spurtvarv tog han sig ifatt norrmannen precis in mot upploppet och svepte förbi honom till seger.

Linn Persson och Sebastian Samuelsson stod för en mycket stark insats i singelmixstafetten som räckte hela vägen till seger.

– Jag är jätteglad. Det är ju en superrolig tävlingsform. Det var jättekul att tävla idag, sa Linn Persson till SVT.

Avslutningen blev en riktig rysare när Samuelsson hade fem sekunder upp till Lägreid efter sista skyttet. Sebastian närmade sig och gav allt i sista backen upp mot stadion.

– I sista backen är det nära att jag ger upp för han har en stor lucka men jag tror att alla lagkompisar vi har stod i den backen och då fick jag lite extra krafter, berättade Samuelsson för SVT.

Linn Persson öppnade tävlingen med fullt skytte i liggande men i det andra blev det tre bom och hon låg då på elfte plats. Samuelsson hade en bom i sitt första skytt och u andra sköt han fullt och till växlingen var han femma.

Det blev sedan riktigt spännande när Norge, Sverige, USA och Österrike all åkte på en bom i damernas sista skytte och lämnade vallen inom åtta sekunder. I sista växlingen var Norge precis före USA. Österrike och Sverige.

Slutsträckan blev en rysare när Lägreid och Samuelsson kom samtidigt till sista skyttet tio sekunder före USA och Österrike.

Samuelsson sköt snabbt men drog på sig en bom och Lägreid fick fem sekunders försprång men det räckte inte när Samuelsson gjorde ett suveränt spurtvarv.

Officiellt resultat finns här.

Senaste nyheterna

Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...
Stina Nilsson har nu en ordinarie plats skidskyttelandslaget inför den kommande OS-säsongen. FOTO: Per Danielsson.

Stina Nilsson tar ordinarie plats i skidskyttelandslaget

Nu är skidskyttarnas landslagstrupper inför säsongen OS-säsongen klara och Stina Nilsson tar en ordinarie plats. A-truppen består av totalt elva skidskyttar. – Vi har precis lämnat en väldigt lyckad ...
Petter Myhlback tror inte testverktyget för att hitta fluor på skidorna på klart för att användas i tävlingssammanhang till OS-vintern 2022. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Myhlback tror inte på fluorförbud till OS-vintern

Om landslagsåkarna just nu har några lugnare veckor innan hårdträningen drar igång inför OS-vintern 2022 så är det tvärt om för det svenska vallateamet. – Vi är i Bruksvallarna och testar för fullt. ...