Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Reistadlöpet tvingades ställa in sin deltävling i Visma Ski Classics. Det innebär att Årefjällsloppet 100 km den 27 mars avslutar Visma Ski Classics säsong XI. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Reistadlöpet tvingades ställa in sin deltävling i Visma Ski Classics. Det innebär att Årefjällsloppet 100 km den 27 mars avslutar Visma Ski Classics säsong XI. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Reistadlöpet ställs in – Årefjällsloppet avslutar Visma Ski Classics

På grund av de nuvarande norska COVID 19-restriktionerna meddelar Reistadløpet att man ställer in 2021 års upplaga. Detta innebär att Årefjällsloppet 100 km den 27 mars avslutar Visma Ski Classics säsong XI.

– Det är väldigt tråkigt att Reistadlöpet måste ställa in men i vinter måste vi acceptera att säsongen slutar med Årefjällsloppet. Och vilket sista event det blir, 100 km och 2500 höjdmeter!, säger Visma Ski Classics VD David Nilsson.

Reistadløpet beskriver bakgrunden till beslutet enligt följande:
”Detta beslut fattades baserat på myndigheternas nuvarande begränsningar, landets allmänna infektionsläge, samtal med den lokala infektionsläkaren och dialog med Visma Ski Classics. Sedan vi fick ställa in förra årets lopp har vi planerat och arbetat hårt för att årets Reistadlöpet skulle vara "det bästa någonsin" - både på och utanför banan - och vi har alltid varit tydliga med att Reistadlöpet 2021 skulle genomföras - oavsett. Endast Covid-19 och regeringens begränsningar kunde stoppa oss, och vi har alltid varit tydliga med att vi lojalt skulle följa regeringens riktlinjer och begränsningar. ”

För motionärer erbjuder Reistadlöpet QReistadløpet och VirtuellReistadløpet.

Senaste nyheterna

På lördag 30 oktober öppnar Trysil 6,5 kilometer längdspår med sparad snö från förra vintern. FOTO: Jonas Sjögren.

På lördag startar längdskidsäsongen i Trysil

Trysil öppnar 6,5 kilometer längdspår på lördag och i år återkommer de stora träningsgrupperna och klubbarna efter coronaåret som satte stopp för den typen av samlingar, berättar man i ett pressmeddel...
Runar Skaug Mathisen är en norsk profil i Visma Ski Classics som i vinter representerar svenska Lager 157 Ski Team. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Norske Runar om tuff svensk träning

Norska långloppsåkaren Runar Skaug Mathisen förbereder sig för sin första säsong i svenska Lager 157 Ski Team. Vi tog ett snack med den ståtlige norrmannen i samband med teamets läger på Hallandsåsen...