Reistadlöpet tvingades ställa in sin deltävling i Visma Ski Classics. Det innebär att Årefjällsloppet 100 km den 27 mars avslutar Visma Ski Classics säsong XI. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Reistadlöpet tvingades ställa in sin deltävling i Visma Ski Classics. Det innebär att Årefjällsloppet 100 km den 27 mars avslutar Visma Ski Classics säsong XI. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Reistadlöpet ställs in – Årefjällsloppet avslutar Visma Ski Classics

På grund av de nuvarande norska COVID 19-restriktionerna meddelar Reistadløpet att man ställer in 2021 års upplaga. Detta innebär att Årefjällsloppet 100 km den 27 mars avslutar Visma Ski Classics säsong XI.

– Det är väldigt tråkigt att Reistadlöpet måste ställa in men i vinter måste vi acceptera att säsongen slutar med Årefjällsloppet. Och vilket sista event det blir, 100 km och 2500 höjdmeter!, säger Visma Ski Classics VD David Nilsson.

Reistadløpet beskriver bakgrunden till beslutet enligt följande:
”Detta beslut fattades baserat på myndigheternas nuvarande begränsningar, landets allmänna infektionsläge, samtal med den lokala infektionsläkaren och dialog med Visma Ski Classics. Sedan vi fick ställa in förra årets lopp har vi planerat och arbetat hårt för att årets Reistadlöpet skulle vara "det bästa någonsin" - både på och utanför banan - och vi har alltid varit tydliga med att Reistadlöpet 2021 skulle genomföras - oavsett. Endast Covid-19 och regeringens begränsningar kunde stoppa oss, och vi har alltid varit tydliga med att vi lojalt skulle följa regeringens riktlinjer och begränsningar. ”

För motionärer erbjuder Reistadlöpet QReistadløpet och VirtuellReistadløpet.

Senaste nyheterna

Fredrik Jonsson har kämpat i motvind i många år. I morgon åker han 15 kilometer klassiskt i den svenska landslagsdräkten på världscupen i Ruka. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Krönika: Jonsson förtjänar en tålamodsmedalj

I åtta år var Fredrik Jonsson borta från elitskidåkningen på grund av sjukdomsproblem. Hela tiden med en dröm om att ta sig tillbaka till världseliten. I morgon får han återigen ta på sig landslagsdr...
Sebastian Samuelsson går ut med nummer 17 på lördagens 20 kilometer i Östersund. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Startlistor världscupen skidskytte Östersund lördag

I morgon börjar världscupen i skidskytte i Östersund med individuella lopp. Damernas första start är 11.45. Herrarna första start är 15.00.
Calle Halfvarsson hade ingen lyckad sprint på fredagen. Tar han revansch på 15 kilometer klassiskt i morgon? FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Startlistor 10/15 km klassisk stil Ruka

I morgon väntar 10 och 15 kilometer i klassisk stil vid världscupen i Ruka, Finland. Första start herrar är 10.15 och första start damer 13.30.