Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Stina Nilsson överraskade med att bara skjuta en bom i sin världscupdebut. Farten i spåret räckte dock inte till och hon slutade på 26:e plats. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Stina Nilsson överraskade med att bara skjuta en bom i sin världscupdebut. Farten i spåret räckte dock inte till och hon slutade på 26:e plats. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Ny seger för Eckhoff – bara en bom för Stina Nilsson i debuten

Norges Tiril Eckhoff vann sprinten vid skidskyttevärldscupen i Östersund. Linn Persson blev bästa svenska åkare på 14:e plats samtidigt som Stina Nilsson överraskade på skjutvallen med endast en bom. Stina slutade trea av de svenska åkarna på 26:e plats.
– Jag är jättenöjd med vad jag gjorde på vallen, kommenterade Nilsson för SVT.

Tiril Eckhoff fortsätter att dominera och vann sprinten 2,5 sekunder före Italiens Dorothea Wierer trots en bom. Wierer sköt fullt.

För svensk de så var förstås mycket fokus på Stina Nilsson i sin världscupdebut. Stina började med att skjuta fullt i liggande och låg då femma bara 8,9 sekunder efter Eckhoff och precis bakom Linn Persson. Både Nilsson och Persson sköt sedan en bom i stående.

Linn Persson hade bättre fart i spåret och åkte i mål på 14:e plats. Mona Brorsson sköt fullt och blev 15:e knappa sex sekunder efter Persson. Stina Nilsson tappade mark på slutet och var knappa 24 sekunder efter Persson på 26:e plats.

– Idag sköt jag med sådan pondus. Det är så himla kul att jag tar steg framåt, sa Stina Nilsson när hon intervjuades av SVT.

Farten i spåret och momenten kring skyttet räckte dock inte för att bli bästa svenska åkare.

Det kommenterade Stina så här:
– Jag tycker att jag gör det bra utifrån dagsformen. Det jag vill bli bättre på är det som händer direkt efter vallen. Vara effektiv på med stavarna och vara effektiv i straffrundan. Där kan jag bli ännu bättre. Jag vill också bli bättre på att ha den extra växeln på spurtvarvet. Det finns saker att jobba på, men det finns saker jag är nöjd med också.

Elvira och Hanna Öberg hade ingen bra dag på skjutvallen och missade båda tre skott. Så gjorde också Anna Magnussson. Trion fick följande placeringar 47:a, 51:a och 58:a.

Liveresultat finns här.

 

Senaste nyheterna

Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...
Stina Nilsson har nu en ordinarie plats skidskyttelandslaget inför den kommande OS-säsongen. FOTO: Per Danielsson.

Stina Nilsson tar ordinarie plats i skidskyttelandslaget

Nu är skidskyttarnas landslagstrupper inför säsongen OS-säsongen klara och Stina Nilsson tar en ordinarie plats. A-truppen består av totalt elva skidskyttar. – Vi har precis lämnat en väldigt lyckad ...
Petter Myhlback tror inte testverktyget för att hitta fluor på skidorna på klart för att användas i tävlingssammanhang till OS-vintern 2022. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Myhlback tror inte på fluorförbud till OS-vintern

Om landslagsåkarna just nu har några lugnare veckor innan hårdträningen drar igång inför OS-vintern 2022 så är det tvärt om för det svenska vallateamet. – Vi är i Bruksvallarna och testar för fullt. ...