Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Elvira Öberg blev 16:e på jaktstarten i Östersund som bästa svenska placeringen före Mona Brorsson. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Elvira Öberg blev 16:e på jaktstarten i Östersund som bästa svenska placeringen före Mona Brorsson. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Röiseland vann – Elvira Öberg bästa svenska

Norges Marte Olsbu Röiseland vann sprinten i Östersund före gårdagens sprintsegrare Tiril Eckhoff. Trea blev Hanna Sola, Belarus.
Elvira Öberg blev bästa svenska på 16:e plats, Mona Brorsson blev 17:e och Stina Nilsson slutade 22:a.

Det var luriga skjutförhållanden idag och svenskorna missade många skott, precis som många andra. Elvira Öberg hade fem bom och blev 16:e placeringen före Mona Brorsson med fyra bom.

Stina Nilsson sköt åtta bom sin andra världscupstart men hade 13:e åktid och klättrade fyra placeringear och slutade på 22:a plats

– Jag såg att det skulle bli jättelurigt i dag men jag tycker att jag löste det jättebra. Jag hade en bra åkkänsla och är nöjd med dagen. Och mitt skytteresultat vara bra för att vara mig, sa Nilsson till SVT.

Linn Persson blev 29:a med hela nio bom. Anna Magnussson blev 48:a med sju bom och Hanna Öberg 54:a med hela nio bom hon också.

Resultat finns här.

Senaste nyheterna

Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...
Stina Nilsson har nu en ordinarie plats skidskyttelandslaget inför den kommande OS-säsongen. FOTO: Per Danielsson.

Stina Nilsson tar ordinarie plats i skidskyttelandslaget

Nu är skidskyttarnas landslagstrupper inför säsongen OS-säsongen klara och Stina Nilsson tar en ordinarie plats. A-truppen består av totalt elva skidskyttar. – Vi har precis lämnat en väldigt lyckad ...
Petter Myhlback tror inte testverktyget för att hitta fluor på skidorna på klart för att användas i tävlingssammanhang till OS-vintern 2022. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Myhlback tror inte på fluorförbud till OS-vintern

Om landslagsåkarna just nu har några lugnare veckor innan hårdträningen drar igång inför OS-vintern 2022 så är det tvärt om för det svenska vallateamet. – Vi är i Bruksvallarna och testar för fullt. ...