Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Mona Brorsson på väg mot 13:e plats på masstarten i Östersund. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Mona Brorsson på väg mot 13:e plats på masstarten i Östersund. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Första segern för Tandrevold – Brorsson bästa svenska på 13:e plats

Norges Ingrid Landmark Tandrevold tog sin första världscupseger när hon vann masstarten i ett blåsigt Östersund på söndagseftermiddagen.
Mona Brorsson blev bästa svenska på 13:e plats.

Det bommandes friskt i ett blåsigt Östersund när damernas masstart genomfördes några timmar senare en planerat, just på grund av blåsigt väder.

Ingrid Landmark Tandrevold hanterade förhållandena bäst och vann 6,9 sekunder före belarusiskan Alimbekava.

Mona Brorsson bommade sex skott och tog sig i mål på 13:e plats som bästa svenska.

Elvira Öberg sköt hela nio bom och åkte i mål på 18:e plats precis före Linn Persson på 19:e. Persson som sköt sex bom hade ett bra läge på pallen vid sista stående men var kvar på vallen när en och en halv minut i blåsten och missade ändå tre skott där.

– Jag försökte verkligen, men såhär i efterhand hade det varit bättre att skjuta snabbt och dra än att stå på vallen i en och en halv minut, sa Persson till SVT.

För Hanna Öberg blev det en 24:e plats efter åtta missade skott.

Det innebar att hon tappade sin tredjeplats i totala världscupen med 14 poängs marginal till tyskan Franziska Preuss som slutade trea i loppet.

Officiellt resultat finns här.

Senaste nyheterna

Britta Johansson Norgren är ute efter revansch och nya segrar i Visma Ski Classics kommande vinter. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Johansson Norgren vill ha revansch

Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team, hade chansen att vinna Visma Ski Classics totalt för sjätte säsongen i rad i vintras. Köldskadorna hon fick på säsongens första lopp, Engadin La Diagonela...
Det blir fler och fler damåkare i Visma Ski Classics. När säsong XI sammanfattas så är 33 procent av Pro Teamens åkare damer.

Rekordmånga damåkare i Visma Ski Classics

När Visma Ski Classics säsong XI sammanfattas kan vi dra slutsatsen att andelen damåkare i Pro Touren ökar. Nu är 33 procent av Pro Teamens åkare damer - mer än någonsin tidigare och det är ett nytt r...