Mona Brorsson på väg mot 13:e plats på masstarten i Östersund. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Mona Brorsson på väg mot 13:e plats på masstarten i Östersund. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Första segern för Tandrevold – Brorsson bästa svenska på 13:e plats

Norges Ingrid Landmark Tandrevold tog sin första världscupseger när hon vann masstarten i ett blåsigt Östersund på söndagseftermiddagen.
Mona Brorsson blev bästa svenska på 13:e plats.

Det bommandes friskt i ett blåsigt Östersund när damernas masstart genomfördes några timmar senare en planerat, just på grund av blåsigt väder.

Ingrid Landmark Tandrevold hanterade förhållandena bäst och vann 6,9 sekunder före belarusiskan Alimbekava.

Mona Brorsson bommade sex skott och tog sig i mål på 13:e plats som bästa svenska.

Elvira Öberg sköt hela nio bom och åkte i mål på 18:e plats precis före Linn Persson på 19:e. Persson som sköt sex bom hade ett bra läge på pallen vid sista stående men var kvar på vallen när en och en halv minut i blåsten och missade ändå tre skott där.

– Jag försökte verkligen, men såhär i efterhand hade det varit bättre att skjuta snabbt och dra än att stå på vallen i en och en halv minut, sa Persson till SVT.

För Hanna Öberg blev det en 24:e plats efter åtta missade skott.

Det innebar att hon tappade sin tredjeplats i totala världscupen med 14 poängs marginal till tyskan Franziska Preuss som slutade trea i loppet.

Officiellt resultat finns här.

Senaste nyheterna

Fem unga åkare har tagits ut till Lager 157 Ski Team:s ungdomslag.

Fem åkare in i Lager 157 Ski Team:s ungdomslag

Intresset för att vara en del av Lager 157 Ski Team:s nya ungdomslag var jättestort. Av de dryga 60-talet intresserade har nu följande fem åkare valts ut: Anton Eriksson, Sollefteå skidor, Jonatan St...
Rikard Grip delar ut utmärkelsen Årets rookie till Stina Nilsson. FOTO: Håkan Blidberg.

Stina Nilsson Årets rookie!

Varje år delar svenska Svenska Skidskytteförbundet ut priset ”Årets rookie” till en aktiv skidskytt som tagit stora steg framåt i sin karriär under säsongen som gått. I år tilldelas priset en minst s...
Skidskyttelandslaget huvudtränare Johannes Lukas tillsammans med Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma redo för test. FOTO: Svenska Skidskytteförbundet.

Mittuniversitetet blir skidskyttets exklusiva testanläggning

Ett nytecknat samverkansavtal mellan Mittuniversitetet och Svenska Skidskytteförbundet säkerställer att Skidskyttelandslaget får tillgång till Mittuniversitetets spetskompetens avseende tester och for...