Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Mona Brorsson på väg mot 13:e plats på masstarten i Östersund. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Mona Brorsson på väg mot 13:e plats på masstarten i Östersund. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Första segern för Tandrevold – Brorsson bästa svenska på 13:e plats

Norges Ingrid Landmark Tandrevold tog sin första världscupseger när hon vann masstarten i ett blåsigt Östersund på söndagseftermiddagen.
Mona Brorsson blev bästa svenska på 13:e plats.

Det bommandes friskt i ett blåsigt Östersund när damernas masstart genomfördes några timmar senare en planerat, just på grund av blåsigt väder.

Ingrid Landmark Tandrevold hanterade förhållandena bäst och vann 6,9 sekunder före belarusiskan Alimbekava.

Mona Brorsson bommade sex skott och tog sig i mål på 13:e plats som bästa svenska.

Elvira Öberg sköt hela nio bom och åkte i mål på 18:e plats precis före Linn Persson på 19:e. Persson som sköt sex bom hade ett bra läge på pallen vid sista stående men var kvar på vallen när en och en halv minut i blåsten och missade ändå tre skott där.

– Jag försökte verkligen, men såhär i efterhand hade det varit bättre att skjuta snabbt och dra än att stå på vallen i en och en halv minut, sa Persson till SVT.

För Hanna Öberg blev det en 24:e plats efter åtta missade skott.

Det innebar att hon tappade sin tredjeplats i totala världscupen med 14 poängs marginal till tyskan Franziska Preuss som slutade trea i loppet.

Officiellt resultat finns här.

Senaste nyheterna

Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...
Stina Nilsson har nu en ordinarie plats skidskyttelandslaget inför den kommande OS-säsongen. FOTO: Per Danielsson.

Stina Nilsson tar ordinarie plats i skidskyttelandslaget

Nu är skidskyttarnas landslagstrupper inför säsongen OS-säsongen klara och Stina Nilsson tar en ordinarie plats. A-truppen består av totalt elva skidskyttar. – Vi har precis lämnat en väldigt lyckad ...
Petter Myhlback tror inte testverktyget för att hitta fluor på skidorna på klart för att användas i tävlingssammanhang till OS-vintern 2022. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Myhlback tror inte på fluorförbud till OS-vintern

Om landslagsåkarna just nu har några lugnare veckor innan hårdträningen drar igång inför OS-vintern 2022 så är det tvärt om för det svenska vallateamet. – Vi är i Bruksvallarna och testar för fullt. ...