Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Sebastian Samuelsson bommade för mycket på masstarten i Östersund för att blanda sig i toppstriden. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Sebastian Samuelsson bommade för mycket på masstarten i Östersund för att blanda sig i toppstriden. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Thingnes Bö totalvinnare i världscupen – svenskarna långt efter på masstarten

Fransmannen Simon Desthieux vann masstarten i Östersund som avslutade skidskyttarnas världscupssäong. Trea i mål var norrmannen av Johannes Thingnes Bö som därmed tog hem den totala världscupen före landsmannen Sturla Holm Lägreid.
De svenska herrarna var långt efter i masstarten. Martin Ponsiluoma blev 22:a och Sebastian Samuelsson 24:a.

Samuelsson hade länge chansen på en topplacering i loppet men med tre bom i första stående som försvann den möjligheten. Totalt missade Samuelsson fem skott. I mål var han 24:a, två placeringar efter Martin Ponsiluoma som hade totalt sex bom. Jesper Nelin blev 28:a med sju bom

I totala världscupen slutar Sebastian Samulesson femma efter en stark säsong som dock inte fick en toppavslutning på hemmaplan i Östersund. Martin Ponsiluoma slutade tia i toalen.

Norrmannen Johannes Thingnes Bö vann totala världscupen för tredje året i rad när han tog tredjeplatsen idag samtidigt som landsmannen Sturla Holm Lägreid blev åtta. I totalen fick Thingnes Bö 13 poäng mer än Lägreid.

Officiellt resultat finns här.

Slutställning världscupen.

Senaste nyheterna

Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...
Stina Nilsson har nu en ordinarie plats skidskyttelandslaget inför den kommande OS-säsongen. FOTO: Per Danielsson.

Stina Nilsson tar ordinarie plats i skidskyttelandslaget

Nu är skidskyttarnas landslagstrupper inför säsongen OS-säsongen klara och Stina Nilsson tar en ordinarie plats. A-truppen består av totalt elva skidskyttar. – Vi har precis lämnat en väldigt lyckad ...
Petter Myhlback tror inte testverktyget för att hitta fluor på skidorna på klart för att användas i tävlingssammanhang till OS-vintern 2022. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Myhlback tror inte på fluorförbud till OS-vintern

Om landslagsåkarna just nu har några lugnare veckor innan hårdträningen drar igång inför OS-vintern 2022 så är det tvärt om för det svenska vallateamet. – Vi är i Bruksvallarna och testar för fullt. ...