Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Lina Korsgren är nu rankad som världens bästa långloppsåkare på Visma Ski Classics SC Ranking som är gemensam för både damer och herrar. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Lina Korsgren är nu rankad som världens bästa långloppsåkare på Visma Ski Classics SC Ranking som är gemensam för både damer och herrar. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Lina Korsgren rankad som världens bästa långloppsåkare

Efter helgens två deltävlingar i Visma Ski Classics i Vålådalen har Lina Korsgren, Team Ramudden, klättrat högst upp på Visma Ski Classics SC Ranking. Rankinglistans som är gemensam för både damer och herrar.
Korsgren leder nu närmast före Tord Asle Gjerdalen, Team XPND Fuel of Norway och Oskar Kardin, Team Ragde Eiendom. Helgens dubbelvinnare Emil Persson, Lager 157 Ski Team, har klättrat till femte plats på rankinglistan.

Efter en tredje och en första plats på helgens två lopp toppar nu Korsgren rankinglistan med 30,407,992 poäng. Hon har redan säkrat totalsegern i Visma Ski Classics säsong XI före säsongens sista lopp, Årefjällsloppet 100 km på lördag. Korsgren har gjort en fantastisk säsong med följande placeringar på vinterns deltävlingar: 2,1,1,1,1,3,1.

Norrmannen Tord Asle Gjerdalen är tvåa på rankinglistan med 30,010,063 och följs av en svensk åkare på tredje plats, Oskar Kardin, med 29,644,672 poäng. Helgens dubbelvinnare Emil Persson fortsätter förstås att klättra och ligger nu femma med 29,154,422 poäng. Topp tio på SC Ranking ligger nu sex norska åkare och fyra svenska. Max Novak, Team Ramudden är fjärde svensk på nionde plats med 28,231,124 poäng.

Visma Ski Classics SC Ranking är en gemensam ranking för både damer och herrar där de 15 bästa resultaten de senaste 24 månaderna räknas. Efter varje lopp i Pro Touren och på Challengers event delas SC Ranking-poäng ut till alla deltagare baserat på den procentuella tid som deltagaren är efter vinnartiden i dam- respektive herrklassen.

Svenska åkare topp 30 på Visma Ski Classics SC Ranking inför Årefjällsloppet:
1. Lina Korsgren, Team Ramudden
3. Oskar Kardin, Team Ragde Eiendom
5. Emil Persson, Lager 157 Ski Team
9. Max Novak, Team Ramudden
12. Marcus Johansson, Lager 157 Ski Team
16. Ida Dahl, Team Ramudden
18. Andreas Holmberg, Lager 157 Ski Team
21. Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team
28. Sofie Elebro, Team Parkettpartner Sjusøen
29. Klas Nilsson, Team Curira
30. Johannes Eklöf, Team Ramudden

Hela rankinglistan finns här.

Senaste nyheterna

Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...
Stina Nilsson har nu en ordinarie plats skidskyttelandslaget inför den kommande OS-säsongen. FOTO: Per Danielsson.

Stina Nilsson tar ordinarie plats i skidskyttelandslaget

Nu är skidskyttarnas landslagstrupper inför säsongen OS-säsongen klara och Stina Nilsson tar en ordinarie plats. A-truppen består av totalt elva skidskyttar. – Vi har precis lämnat en väldigt lyckad ...
Petter Myhlback tror inte testverktyget för att hitta fluor på skidorna på klart för att användas i tävlingssammanhang till OS-vintern 2022. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Myhlback tror inte på fluorförbud till OS-vintern

Om landslagsåkarna just nu har några lugnare veckor innan hårdträningen drar igång inför OS-vintern 2022 så är det tvärt om för det svenska vallateamet. – Vi är i Bruksvallarna och testar för fullt. ...