Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Zebastian Modin tillsammans med ledsagare Robin Bryntesson på väg seger i Vuokatti under tisdagens. FOTO: Fredrik Uusitalo.

Zebastian Modin tillsammans med ledsagare Robin Bryntesson på väg seger i Vuokatti under tisdagens. FOTO: Fredrik Uusitalo.

Sen men stark säsongsstart för Zebastian Modin

Zebastian Modin fick vänta länge på säsongsstart i paravärldscupen den här vintern men har nu tagit två segrar i finska Vuokatti. I går vann han 7,5 kilometer i klassisk stil överlägset, dryga minuten före kanadensaren Brian McKeever.

– Det var stabilt från start till mål, vi hade fantastiska skidor och kroppen kändes inte super men pigg. Jag brukar göra bra lopp när jag är lite extra nervös inför och idag var en sån dag, kommenterade Modin för paralympics.se.

Efter fyra tävlingar på fem dagar i Finland har Modin tagit två segrar, en andraplats och en fjärdeplats.

– Det är väldigt skönt att vara här och tävla. Den inre drivkraften inför kommande säsong blir ännu större, jag känner att jag är med och kan vinna samtidigt som vi uppmärksammar de saker som behöver förbättras inför nästa säsong då vi både har VM och Paralympics, berättar Modin för paralympics.se.

Onsdagen är vilodag för Zebastian och sedan väntar två dagar med skidskytte.

– Det ska bli kul och där är jag i en helt annan situation än med längdskidorna. I skidskyttet jobbar jag för att kunna bli konkurrenskraftig och det finns väldigt mycket att utveckla. Det är inspirerande på ett annat vis eftersom jag är i en annan typ av utvecklingsfas där, förklarar Modin för paralympics.se.

Resultat finns här.

Senaste nyheterna

Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...
Stina Nilsson har nu en ordinarie plats skidskyttelandslaget inför den kommande OS-säsongen. FOTO: Per Danielsson.

Stina Nilsson tar ordinarie plats i skidskyttelandslaget

Nu är skidskyttarnas landslagstrupper inför säsongen OS-säsongen klara och Stina Nilsson tar en ordinarie plats. A-truppen består av totalt elva skidskyttar. – Vi har precis lämnat en väldigt lyckad ...
Petter Myhlback tror inte testverktyget för att hitta fluor på skidorna på klart för att användas i tävlingssammanhang till OS-vintern 2022. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Myhlback tror inte på fluorförbud till OS-vintern

Om landslagsåkarna just nu har några lugnare veckor innan hårdträningen drar igång inför OS-vintern 2022 så är det tvärt om för det svenska vallateamet. – Vi är i Bruksvallarna och testar för fullt. ...