Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Zebastian Modin tillsammans med ledsagare Robin Bryntesson på väg seger i Vuokatti under tisdagens. FOTO: Fredrik Uusitalo.

Zebastian Modin tillsammans med ledsagare Robin Bryntesson på väg seger i Vuokatti under tisdagens. FOTO: Fredrik Uusitalo.

Sen men stark säsongsstart för Zebastian Modin

Zebastian Modin fick vänta länge på säsongsstart i paravärldscupen den här vintern men har nu tagit två segrar i finska Vuokatti. I går vann han 7,5 kilometer i klassisk stil överlägset, dryga minuten före kanadensaren Brian McKeever.

– Det var stabilt från start till mål, vi hade fantastiska skidor och kroppen kändes inte super men pigg. Jag brukar göra bra lopp när jag är lite extra nervös inför och idag var en sån dag, kommenterade Modin för paralympics.se.

Efter fyra tävlingar på fem dagar i Finland har Modin tagit två segrar, en andraplats och en fjärdeplats.

– Det är väldigt skönt att vara här och tävla. Den inre drivkraften inför kommande säsong blir ännu större, jag känner att jag är med och kan vinna samtidigt som vi uppmärksammar de saker som behöver förbättras inför nästa säsong då vi både har VM och Paralympics, berättar Modin för paralympics.se.

Onsdagen är vilodag för Zebastian och sedan väntar två dagar med skidskytte.

– Det ska bli kul och där är jag i en helt annan situation än med längdskidorna. I skidskyttet jobbar jag för att kunna bli konkurrenskraftig och det finns väldigt mycket att utveckla. Det är inspirerande på ett annat vis eftersom jag är i en annan typ av utvecklingsfas där, förklarar Modin för paralympics.se.

Resultat finns här.

Senaste nyheterna

På lördag 30 oktober öppnar Trysil 6,5 kilometer längdspår med sparad snö från förra vintern. FOTO: Jonas Sjögren.

På lördag startar längdskidsäsongen i Trysil

Trysil öppnar 6,5 kilometer längdspår på lördag och i år återkommer de stora träningsgrupperna och klubbarna efter coronaåret som satte stopp för den typen av samlingar, berättar man i ett pressmeddel...
Runar Skaug Mathisen är en norsk profil i Visma Ski Classics som i vinter representerar svenska Lager 157 Ski Team. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Norske Runar om tuff svensk träning

Norska långloppsåkaren Runar Skaug Mathisen förbereder sig för sin första säsong i svenska Lager 157 Ski Team. Vi tog ett snack med den ståtlige norrmannen i samband med teamets läger på Hallandsåsen...