Zebastian Modin tillsammans med ledsagare Robin Bryntesson på väg seger i Vuokatti under tisdagens. FOTO: Fredrik Uusitalo.

Zebastian Modin tillsammans med ledsagare Robin Bryntesson på väg seger i Vuokatti under tisdagens. FOTO: Fredrik Uusitalo.

Sen men stark säsongsstart för Zebastian Modin

Zebastian Modin fick vänta länge på säsongsstart i paravärldscupen den här vintern men har nu tagit två segrar i finska Vuokatti. I går vann han 7,5 kilometer i klassisk stil överlägset, dryga minuten före kanadensaren Brian McKeever.

– Det var stabilt från start till mål, vi hade fantastiska skidor och kroppen kändes inte super men pigg. Jag brukar göra bra lopp när jag är lite extra nervös inför och idag var en sån dag, kommenterade Modin för paralympics.se.

Efter fyra tävlingar på fem dagar i Finland har Modin tagit två segrar, en andraplats och en fjärdeplats.

– Det är väldigt skönt att vara här och tävla. Den inre drivkraften inför kommande säsong blir ännu större, jag känner att jag är med och kan vinna samtidigt som vi uppmärksammar de saker som behöver förbättras inför nästa säsong då vi både har VM och Paralympics, berättar Modin för paralympics.se.

Onsdagen är vilodag för Zebastian och sedan väntar två dagar med skidskytte.

– Det ska bli kul och där är jag i en helt annan situation än med längdskidorna. I skidskyttet jobbar jag för att kunna bli konkurrenskraftig och det finns väldigt mycket att utveckla. Det är inspirerande på ett annat vis eftersom jag är i en annan typ av utvecklingsfas där, förklarar Modin för paralympics.se.

Resultat finns här.

Senaste nyheterna

Gustav Eriksson tog segern på 15 kilometer i Bruksvallarna efter diskningen av Johannes Eklöf. FOTO: Adam Karls Johansson.

Gustav Eriksson – vinnare efter diskningen av Eklöf

Snabbast i mål var Johannes Eklöf men eftersom han medvetet bröt mot teknikzonerna och stakade blev det istället IFK Mora SK-seger på 15 kilometer vid Sverigecupen i Bruksvallarna. Gustav Eriksson är ...
Hanna Öberg avslutade starkt och förde Sverige till tredje plats på stafetten i Östersund. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Sverige spurtade ner Norge igen

Hanna Öberg spurtade ner Marte Olsbu Röiseland och fixade en tredjeplats till Sverige på världscupstafetten i Östersund. Sveriges andra spurtvinst mot Norge idag. Moa Olsson spurtade ju ner Fossesholm...
Johannes Eklöf var snabbast på dagens klassiska lopp i Bruksvallarna men diskades. Han stakade genom teknikzonerna. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Styrkebesked för diskad Eklöf

Långloppsåkaren Johannes Eklöf stakade fort och hade snabbaste tid i Bruksvallarna klassiska lopp i Sverigecupen på söndagen. Men någon vinst blev det inte för Hallby-sonen som medvetet stakade i tek...